Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Batán de Salas de Beroz Reserva de Familia 2012
Nieuw

Batán de Salas de Beroz Reserva de Familia 2012

Per fles

€16,50 Incl. BTW
€13,64 Excl. BTW

Per doos van 6 flessen

€99,00 Incl. BTW
€81,82 Excl. BTW
Ongelooflijk mooie Reserva van Tempranillo, Cabernet Sauvignon en Syrah uit Somontano van het kleine huis Batán de Salas. Vivino geeft 3.9 sterren. Excellente prijs/kwaliteit verhouding. Lees meer
Toevoegen aan winkelwagen
  • Voor 15:00 besteld, de volgende dag in huis.
Beschrijving

Bodega Batán de Salas

Even buiten Barbastro, de wijnhoofdstad van Somontano, vinden we in de Valle de Salas het naar deze vallei vernoemde wijnhuis Batán de Salas. Het wordt geleid door de interessante en eigenzinnige wijnmaker Adrián Beroz Bailo, die kan toveren met druiven. De familie Beroz maakt al vier generaties wijn; pas sinds 2010 worden de wijnen onder de namen Batán de Salas en De Beroz commercieel verkocht.

Naast de merknaam Batán de Salas worden de premium wijnen verkocht onder de naam De Beroz. De wijngaarden van Batán de Salas brengen een aantal druivenrassen: Chardonnay en Gewürtztraminer voor de witte wijn en Merlot, Tempranillo, Syrah, Cabernet Sauvignon en Moristel voor de rode.

Voor meer informatie over Bogeda Batán de Salas, klik hier.

Vinificatie van de Batán de Salas de Beroz Reserva de Familia

Dit is een fenomenale blend van Tempranillo, Cabernet Sauvignon en Syrah. De druiven zijn uitsluitend afkomstig van de "viñedos secados" (de niet-beregende wijngaarden) van de familie Beroz, gelegen in de Salas Altas en Salas Bajas. Voor iedere druivensoort worden de percelen zorgvuldig geselecteerd: lage opbrengst (door het niet beregenen) maar hoge kwaliteit! De druiven worden in de nacht geoogst om zo de druiven koel in de winery te brengen en de frisheid te bewaren. Separate fermentatie gedurende 20 dagen bij een temperatuur van 25 tot 26 graden om zo de smaak, kleur en tannines te behouden. Rijping, gedurende 18 maanden, op Frans eiken van verschillende leveranciers om de mooiste samenstelling te bereiken voor deze prachtige Reserva. Vervolgens nog 18 maanden rijping op fles. 

Kleur, geur en smaak van Batán de Salas de Beroz Reserva de Familia

Mooie donkerrode kleur met tonen van picota kers. Intense en complexe aroma's van rijp rood fruit, marmalade met gekruide tonen van witte peper, curry en rozemarijn. Toefjes van leder en bittere cacao. In de mond een verrassende frisheid; intens en uitnodigend. Zwart fruit, bittere cacao, ceder. Een vol glas met ronde tannines. Evenwichtig met structuur en lange afdronk.

 

Druivenras Tempranillo, Cabernet Sauvignon en Syrah
Oogstjaar 2012
Productie
Alcoholpercentage 14 %
Kleur Mooie donkerrode kleur met tonen van picota kers.
Geur Intense en complexe aroma's van rijp rood fruit, marmalade met gekruide tonen van witte peper, curry en rozemarijn. Toefjes van leder en bittere cacao.
Smaak In de mond frisheid met een serieuze toon; rood fruit met zwarte peper en wat nootmuskaat. Evenwichtig met structuur en lange afdronk.
Serveren bij Rood vlees; gebraden vlees, wild en gevogelte. Ook bij stevige gerijpte kazen.
Serveertemperatuur 16-18° C
Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Batán de Salas
Land Spanje
Regio Somontano
Appellatie D.O. Somontano
Biologisch gecertificeerd neen
Inhoud 75 cl.
Verpakt per 6
Verpakking doos
Schroefdop neen