Bodega Cuatro Rayas

Bodega Cuatro Rayas

Bodega Cuatro Rayas kent een lange historie. In 1935, vlak voor het losbarsten van de burgeroorlog, besloten wat wijnboeren in het afgelegen plekje La Seca, in de omgeving van Valladolid, samen te gaan werken. Lees meer

Filters
Bodega Cuatro Rayas Hombre Pez Azul Verdejo 2023
Bodega Cuatro Rayas
Hombre Pez Azul Verdejo 2023
Een mooie lichte Verdejo bijzonder geschikt voor het aperitief en bij visgerechten, verse schaaldieren, zeevruchten en warme salades. Een van onze succesnummers. Terras! Vegan!
€8.95Incl. BTWper fles
€7.40Excl. BTWper fles
Bodega Cuatro Rayas Cuatro Rayas Cuarenta Vendimias Verdejo 2022
Bodega Cuatro Rayas
Cuatro Rayas Cuarenta Vendimias Verdejo 2022
Een zeer bijzondere krachtige vegan Verdejo gemaakt door Ángel Calleja. Druiven van meer dan 40 jaar oude stokken. Zilveren medaille London Wine Competition 2022!
€11.95Incl. BTWper fles
€9.88Excl. BTWper fles
Bodega Cuatro Rayas Cuatro Rayas  Cuarenta Vendimias Sauvignon Blanc 2022
Bodega Cuatro Rayas
Cuatro Rayas Cuarenta Vendimias Sauvignon Blanc 2022
Anders dan de Loire wijnen, en laat staan de Nieuw Zeelandse Sauvignon, een wijn met florale tinten, grapefruit en passievrucht. Vegan! Prijzen winnaar.
€13.90Incl. BTWper fles
€11.49Excl. BTWper fles
Bodega Cuatro Rayas Cuatro Rayas Cuarenta Vendimias Ribera del Duero 2020
Bodega Cuatro Rayas
Cuatro Rayas Cuarenta Vendimias Ribera del Duero 2020
Een Ribera del Duero gemaakt van zeer oude wijnstokken; karakter! Zilveren medaille London Wine Competition 2021. James Suckling: 91 punten.
€13.90Incl. BTWper fles
€11.49Excl. BTWper fles

Het initiatief kwam van de huisarts van het dorp, Fermín Bedoya; samen was men sterker. Al na drie jaar besloot men een bodega op te richten en zo ontstond in 1939 : Bodega Cooperativa de la Seca.

Men bleef zoeken en verbeteren. In 1944 wijzigt de bodega zijn naam in Agrícola Castellana en stelt strakkere eisen aan nieuwe toetreders. In 1950 lanceert de bodega haar eerste merk: Fino 61, een solera.

In 1960 wijzigt de naam zich weer. De dan beste wijngaarden bevinden zich in La Seca, Rodilana, Medina del Campo en Rueda, vier streken. Pago de Cuatro Rayas wordt nu de naam.

In 1971 weet de bodega César Pietro aan zich te binden, een coryfee die ook 8 jaar de president van het bestuur van de D.O. Rueda zal zijn. Pietro heeft 37 jaar leiding gegeven aan Cuatro Rayas en hij heeft veel bijgedragen aan het succes van deze Bodega.

In 1975 (!) wordt Ángel Calleja, een van de leidende vinologen van Spanje, de technisch directeur en wijnmaker bij Cuatro Rayas. De Bodega met het team Pietro en Calleja, twee grootheden in de Spaanse wijncultuur, krijgt een fraaie toekomst!

Cuatro Rayas heeft zich ontwikkeld tot een gerenommeerde Bodega die haar wijnen over de hele wereld verkoopt. En men blijft  investeren in de modernste technieken, zoals het ´s nachts machinaal plukken van de druiven. Dit bevordert het behoud van aroma´s en de kwaliteit van de druif. De bodega blijft trouw aan haar principes: wijn maken van goede kwaliteit met een goede prijs-kwaliteit verhouding en blijven zoeken naar vernieuwing.

In 2019 wordt de huidige naam aangenomen: Bodega Cuatro Rayas. En wordt invulling gegeven aan het programma "Green&Social": een focus op gelijke kansen voor alle betrokkenen en een sterke focus op het milieu.

Het huis maakt thans een scala van wijnen: van frisse Verdejo's tot serieuze Ribera del Duero's en Rioja's. En men werkt veel biologisch en vegan!