Bodegas Obergo

Bodegas Obergo

Bodegas Obergo is te vinden in Somontano, in de heuvels van de Sierra de Ubiergo. Vanaf dat podium is de hele Valle de Secastilla, in de Aragonese Pyreneeën, te overzien. Deze vallei, ingeklemd tussen de rivieren de Ésera en Cinca, is destijds door de Franse wijnmakers, die in de 19e eeuw naar Somontano kwamen, over het hoofd gezien. Lees meer

Filters
Bodegas Obergo Obergo Caramelos 2021
Bodegas Obergo
Obergo Caramelos 2021
Dit is een goed toegankelijke volle rode wijn van Bodegas Obergo van 100% Garnacha.
€11.75Incl. BTWper fles
€9.71Excl. BTWper fles
Bodegas Obergo Obergo Expression Tinto 2016
Bodegas Obergo
Obergo Expression Tinto 2016
Dit is een mooie evenwichtige rode wijn van Bodegas Obergo. Een mooie coupage van Merlot, Cabernet Sauvignon en Garnacha. 3.9 sterren op de schaal van Vivino!
€14.25Incl. BTWper fles
€11.78Excl. BTWper fles
Bodegas Obergo Obergo Expression Garnacha 2020
Bodegas Obergo
Obergo Expression Garnacha 2020
Dit is een indrukwekkend krachtige, maar toch fluweelzachte, rode wijn van Bodegas Obergo van 100% Garnacha.
€14.50Incl. BTWper fles
€11.98Excl. BTWper fles
Bodegas Obergo Obergo Valdegarú 2021
Bodegas Obergo
Obergo Valdegarú 2021
Wat een prachtige tempranillo is dit! Bodega Obergo uit Somontano waagt zich aan een avontuur in La Rioja en met succes!
€14.95Incl. BTWper fles
€12.36Excl. BTWper fles
Bodegas Obergo Obergo Expression Blanco 2021
Bodegas Obergo
Obergo Expression Blanco 2021
Wat een prachtige harmonieuze witte wijn is dit! Dit huwelijk tussen Chardonnay (60%) en Sauvignon Blanc (40%) is perfect.
€14.95Incl. BTWper fles
€12.36Excl. BTWper fles
Bodegas Obergo
Obergo Parcelario 2016
De Obergo Parcelario is een schitterende blend van Cabernet Sauvgnon, Garnacha en Merlot; een imposante rode wijn van Bodegas Obergo. Kleine productie van slechts 5159 genummerde flessen (in 2016). Vivino score van 4.3 sterren.
€20.50Incl. BTWper fles
€16.94Excl. BTWper fles

Somontano ligt aan de voet van de Pyreneeën in Aragón. Het klimaat, de bodemgesteldheid en de hoogte maken Somontano uniek en verschillend van alle andere wijngebieden in Spanje. 

In de late jaren 80 van de vorige eeuw dreigde de traditie van wijnbouw enigszins in de vergetelheid te raken toen de jeugd veelal naar de grote steden trok. Aan het begin van deze eeuw besloot een jonge generatie om die traditie weer in ere te herstellen en werd besloten om wijngaarden, met oude wijnstokken van soms meer dan 85 jaar oud, weer nieuw leven in te blazen. Zo ontstond Bodegas Obergo.

Bodegas Obergo werkt met oude tradities en moderne technieken. Slechts 30 hectare aan wijngaarden met een lage densiteit, waarop oude wijnstokken (de oudste dateren uit de jaren 30 van de 20e eeuw) die zorgvuldig en duurzaam worden geoogst.

Bodegas Obergo hecht veel waarde aan duurzame processen om het milieu zo goed mogelijk te beschermen: handmatig oogsten, het gebruik van zonne-energie en verantwoord gebruik van water.

De wijnstreek Somontano is te vinden in Aragón, vlak onder de Franse grens, met fraaie uitzichten op de majestueuze Pyreneeën. Klik hier voor meer informatie over Somontano.