Sinforiano

Het verhaal van Bodegas Sinforiano

Dit verhaal begint in 1966 als Sinforiano Vaquero en Daniela Gómez besluiten hun familietraditie voort te zetten. Ze begonnen in het gebied Cigales met een enkele kleine wijngaard waar ze wijn maakten in een ondergrondse kelder met betonnen vaten, en dat was het. Lees meer

Filters
Sinforiano Sinforiano Quelías Rosé 2022
Sinforiano
Sinforiano Quelías Rosé 2022
Top rosé van Sinforiano, van oude stokken, zonder hout. Zalmrose zachte kleur. Expressief in smaak! Vivino 4.0. Een van onze best verkochte wijnen.
€13.25Incl. BTWper fles
€10.95Excl. BTWper fles
Sinforiano Sinforiano Crianza Tinto 2018
Sinforiano
Sinforiano Crianza Tinto 2018
Karaktervolle rode wijn uit het Mucientes gebied bij Cigales. Crianza,
€17.75Incl. BTWper fles
€14.67Excl. BTWper fles
Sinforiano Sinforiano Crianza Tinto 2016
Sinforiano
Sinforiano Crianza Tinto 2016
Karaktervolle rode wijn uit het Mucientes gebied bij Cigales. Crianza,
€17.75Incl. BTWper fles
€14.67Excl. BTWper fles
Sinforiano Sinforiano Reserva 2015
Sinforiano
Sinforiano Reserva 2015
D.O. Cigales. Prachtige Reserva van Bodegas Sinforiano. Een topwijn van 100% Tempranillo van wijnstokken van meer dan 80 jaar oud. Hoge score bij Vivino: 4.2 sterren!
€23.00Incl. BTWper fles
€19.01Excl. BTWper fles

Sindsdien jagen zij hun droom na en met hard werken zijn zij erin geslaagd om van dat bescheiden begin een modern wijnhuis te maken met 70 hectare aan wijngaarden en een fraai wijnhuis met mooie kelders en voorzien van de nieuwste technologie.

Het bedrijf wordt nu gerund door de zoons van Sinforiano en Daniela. Zij beheren de cultivering van de wijnstokken, de rijping van de rode wijnen en rosé en de nationale en internationale verkoop.

De nieuwe generatie is erin geslaagd om belangrijke veranderingen in te voeren, door de introductie van moderne technieken en innovatie, zonder de familietraditie geweld aan te doen. Met de bouw van de nieuwe faciliteiten in 2002 zijn de productiesystemen vernieuwd en verfijnd. Dat proces gaat steeds door om de kwaliteit te handhaven en waar mogelijk te verbeteren. Tegelijkertijd wordt belang gehecht aan duurzaamheid en traditie.

De wijngaarden van Bodegas Sinforiano bestrijken grote delen van het wijngebied van de gemeente Mucientes. De bodem bestaat uit verschillende grondsoorten in het bijzonder leisteen, klei en kiezel. Circa 60% van de wijnstokken is meer dan 60 jaar oud. Er worden verschillende druivenrassen gekweekt: Tempranillo, Verdejo, Albillo en Garnacha Tinta. Tempranillo is in de meerderheid met 70%. De laatste 20 jaar wordt er met diverse andere rassen geëxperimenteerd (zoals Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot en Sauvignon Blanc).

De wijnen van Sinforiano hebben in vele jaren fraaie prijzen gewonnen en zijn geliefd en gezocht. Sinforiano brengt zijn wijnen op de markt onder de volgende namen: Sinforiano, Sinfo, Raimun en Quelías. Het wijngebied Cigales ligt in de omgeving van Valladolid. Klik hier voor meer informatie over Cigales.