Tierra de Cádiz

Tierra de Cádiz, al 10 eeuwen v.Chr. werd hier al wijn verbouwd. Naast sherry worden hier mooie witte en rode wijnen gemaakt.

Lees meer
Filters
Bodegas Barbadillo
Barbadillo Blanco de Albariza 2022
Een frisse witte wijn van de Palomino Fino druif. Droog en met slechts 11.5% alcohol. Bijzonder geschikt voor het aperitief en bij tapas, visgerechten, verse schaaldieren, zeevruchten en sushi.
€8.95Incl. BTWper fles
€7.40Excl. BTWper fles

Tierra de Cádiz: geografie en bodemgesteldheid

Tierra de Cádiz is een wijnstreek in de Zuid-Spaanse regio Andalusië rondom de stad Cádiz. De bodem bestaat er overwegend uit kalk, zand en klei.

Tierra de Cádiz: klimaat

Het klimaat in dit gebied is heet en mediterraan, maar de aanwezigheid van zee heeft een verkoelende invloed.

Tierra de Cádiz: wijnbouw

Dit is het oudste wijngebied van Spanje. Sinds omstreeks 1100 voor Christus wordt hier al wijn verbouwd. Lange tijd werd dit gebied met name geassocieerd met versterkte wijnen, zoals de beroemde sherrywijnen uit DO’s Jerez, Montilla-Morilles en Manzanilla. Je kunt er echter ook prima niet-versterkte witte en rode wijnen maken. In de IGP ("Indication Géographique Protegée" ofwel Beschermde Georgrafische Aanduiding) Vino de la Tierra de Cádiz zijn diverse witte en rode druivenrassen toegestaan. In deze streek vindt men zowel lokale druiven zoals Palomino Fino en Tintilla de Rota, maar ook internationale druivenrassen als Chardonnay en Syrah.