Vegan wijnen

Wat betekent het eigenlijk als een wijn biologisch, bio-dynamisch, vegan of ecologisch is? Hieronder een korte uitleg. In ons assortiment is een aantal biologische en vegan wijnen opgenomen. Lees meer

Filters
Bodega Cuatro Rayas Hombre Pez Azul Verdejo 2023
Bodega Cuatro Rayas
Hombre Pez Azul Verdejo 2023
Een mooie lichte Verdejo bijzonder geschikt voor het aperitief en bij visgerechten, verse schaaldieren, zeevruchten en warme salades. Een van onze succesnummers. Terras! Vegan!
€8.95Incl. BTWper fles
€7.40Excl. BTWper fles
Bodega Cuatro Rayas Cuatro Rayas Cuarenta Vendimias Verdejo 2022
Bodega Cuatro Rayas
Cuatro Rayas Cuarenta Vendimias Verdejo 2022
Een zeer bijzondere krachtige vegan Verdejo gemaakt door Ángel Calleja. Druiven van meer dan 40 jaar oude stokken. Zilveren medaille London Wine Competition 2022!
€11.95Incl. BTWper fles
€9.88Excl. BTWper fles
Bodegas Iranzo Bodegas Iranzo Tempranillo  0% SO2 2020
Bodegas Iranzo
Bodegas Iranzo Tempranillo 0% SO2 2020
Deze Tempranillo is een biologische en vegan rode wijn. 100% Tempranillo en 0% toegevoegde sulfiet.
€11.95Incl. BTWper fles
€9.88Excl. BTWper fles
Bodega Cuatro Rayas Cuatro Rayas  Cuarenta Vendimias Sauvignon Blanc 2022
Bodega Cuatro Rayas
Cuatro Rayas Cuarenta Vendimias Sauvignon Blanc 2022
Anders dan de Loire wijnen, en laat staan de Nieuw Zeelandse Sauvignon, een wijn met florale tinten, grapefruit en passievrucht. Vegan! Prijzen winnaar.
€13.90Incl. BTWper fles
€11.49Excl. BTWper fles

Biologische wijn : Dit begrip staat voor wijn die gemaakt is van biologische druiven, d.w.z. die volgens de geldende (wettelijke) biologische richtlijnen worden geteeld. Er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt en ook geen kunstmest.Biologische wijnen zijn herkenbaar aan het groene EU Bio-keurmerk, zoals dat hieronder te zien is.

Biologisch-dynamisch of kortweg biodynamisch: Biodynamische (BD) wijnboeren zijn niet alleen biologisch gecertificeerd met het EU Bio-keurmerk, maar zij hebben ook een licentie van Demeter (Griekse godin van de landbouw en gewassen), een wereldwijde instantie, die biodynamische landbouwers controleert.BD wijnboeren volgen de filosofie van Rudolf Steiner, de grondlegger vande biodynamische beweging, en zien hun wijngaard als onderdeel van de kosmos. Veel aandacht gaat naar het verkrijgen van een zo vruchtbaar mogelijke bodem.

Veganistisch/Vegan: Vegan wijn is uiteraard biologisch, maar tijdens het helder maken van de wijn worden in de vegan methode géén dierlijke eiwitten gebruikt noch worden producten van dierlijke oorsprong (varkensvet, vislijm en gelatine) toegepast bij de filtering van de wijn. Vegan wijnbouwers gebruiken hiervoor plantaardige producten met hetzelfde effect. Ook hier gelden strenge wettelijke eisen en het hieronder weergegeven gele EU-keurmerk.

Ecologisch:  Ecologische wijn verschilt niet van biologische wijn: de druiventeelt en het proces van wijn maken is gelijk. Maar de ecologische wijnmaker doet meer aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, bijv. zonnepanelen op het dak van de wijnmakerij, opvangen van regenwater, beperking van het gebruik van plastic, aluminium of lood in de doppen en verzegeling van de flessen. Er wordt zelfs onderzoek gedaan naar een alternatief voor de glazen wijnfles; de productie van flessen kost relatief veel energie.