Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Bodegas Hispano+Suizas Bobos Finca Casa La Borracha 2021
Nieuw

Bodegas Hispano+Suizas Bobos Finca Casa La Borracha 2021

Per fles

€27,00 Incl. BTW
€22,31 Excl. BTW

Per doos van 6 flessen

€162,00 Incl. BTW
€133,88 Excl. BTW
Een prachtige 100% Bobal! Een topwijn (D.O.P. Utiel Requena) van Bodegas Hispano+Suizas. Door Vivino beloond met 4.2 uit 5 sterren. Lees meer
Toevoegen aan winkelwagen
  • Voor 15:00 besteld, de volgende dag in huis.
Beschrijving

Bodegas Hispano Suizas

Bodegas Hispano+Suizas is een klein wijnhuis met slechts 60 hectare aan wijngaarden. De wijngaarden zijn "low yield" met slechts 4000 wijnstokken per hectare

Bodegas Hispano+Suizas is gelegen in de wijnstreek Utiel-Requena, één van de meest traditionele wijnstreken van Spanje, gelegen halverwege de "meseta", het hoogplateau in centraal Spanje, en de Middellandse Zee. Een ideale klimatologische combinatie voor het maken van kwaliteitswijn met herkenbare karakteristieken. Klik hier voor meer informatie over Bodegas Hispano+Suizas.

De oogst en vinificatie van de Bobos Finca Casa La Borracha 2021

Bobal is een inheemse Spaanse druif die primair voorkomt in de wijnstreek Utiel Requena. De wijn van Bobal druiven is diep van kleur met een verrassend zachte afdrink omdat de tannines grotendeels zijn afgebroken als de wijn wat  tijd heeft gekregen om te rijpen. Bobal komt het beste tot zijn recht bij wijngaarden boven 600 meter. De druiven voor de Bobos Finca Casa La Borracha (Spaans voor "de dronken vrouw") komen van de eigen wijngaarden van Hispano + Suizas gelegen op circa 700 meter hoogte. De wijnstokken zijn meer dan 80 jaar en hebben (daardoor) een beperkte productie. De Bobal wijngaarden van Hispano + Suizas zijn "low yield"  met slechts 1600 stokken per hectare.

De beste druiven van de wijngaarden worden handmatig geplukt en verzameld in speciale dozen van 15 kg. elk. De pluk is in de ochtend om de druiven op de beste temperatuur te houden totdat ze in de winery aankomen. Daar worden de druiven gedurende 3 dagen bij een temperatuur van -10ºC opgeslagen. Vervolgens worden de druiven per doos geselecteerd, ontsteeld en in open vaten (400 liter) van nieuw Amerikaans eiken geplaatst. Door elk vat loopt gedurende 4 dagen via een RVS-installatie gekoeld water voor de koude maceratie (bij 8ºC). Dagelijkse battonage en zodra de fermentatie begint wordt de koeling gestaakt. Na 15 dagen gisting worden de druiven geperst bij een druk van niet meer dan 0.5 bar. Rijping gedurende 10 maanden in nieuwe Franse Allier vaten. Botteling na lichte filtratie. Vivino beloont deze wijn met 4.2 uit 5 sterren. Verder gewaardeerd door AEPEV, januari 2022 als "Mejor vino tinto de España cosecha 2019/20 (Beste Spaanse wijn van de oogst 2019/20), met 94/100 punten door Guía Intervinos 2022 en met 96/100 punten door Guía SEVI 2021.

Kleur, geur en smaak van Bobos Finca Casa La Borracha 2021

De kleur is dieprood met violette tinten. De neus is intens en aromatisch, houttonen vermengd met rijpe vruchten zoals kersen, zwarte bessen en een hint van balsamico. Een "vol glas"; fluweelzacht met elegante tannines die goed zijn verbonden met het rode fruit en de houttonen; licht roostertje. Een zachte en lange afdronk. Dit is een geweldige wijn!

 

Druivenras Bobal
Oogstjaar 2021
Productie circa 28.000 flessen
Alcoholpercentage 13.5 %
Kleur De kleur is dieprood met violette tinten.
Geur De neus is intens en aromatisch, houttonen vermengd met rijpe vruchten zoals kersen, zwarte bessen en een hint van balsamico.
Smaak Een "vol glas"; fluweelzacht met elegante tannines die goed zijn verbonden met het rode fruit en de houttonen; licht roostertje. Een zachte en lange afdronk.
Serveren bij Rood vlees, wild en gevogelte. Iberische ham en krachtige tapas. Rijpe kazen.
Serveertemperatuur 16° C
Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Bodegas Hispano+Suizas
Land Spanje
Regio Utiel Requena
Appellatie D.O.P. Utiel Requena
Biologisch gecertificeerd neen
Inhoud 75 cl.
Verpakt per 6
Verpakking doos
Schroefdop neen