Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Cuatro Rayas Hombre Pez Azul Verdejo 2023

Cuatro Rayas Hombre Pez Azul Verdejo 2023

Per fles

€8,95 Incl. BTW
€7,40 Excl. BTW

Per doos van 6 flessen

€53,70 Incl. BTW
€44,38 Excl. BTW
Een mooie lichte Verdejo bijzonder geschikt voor het aperitief en bij visgerechten, verse schaaldieren, zeevruchten en warme salades. Een van onze succesnummers. Terras! Vegan! Lees meer
Toevoegen aan winkelwagen
  • Voor 15:00 besteld, de volgende dag in huis.
Beschrijving

Bodega Cuatro Rayas

Bodega Cuatro Rayas kent een lange historie. In 1935, vlak voor het losbarsten van de burgeroorlog, besloten wat wijnboeren in het afgelegen plekje La Seca, in de omgeving van Valladolid, samen te gaan werken. Sindsdien is er veel gebeurd: andere wijnboeren sloten zich aan en de naam van de bodega werd een aantal malen gewijzigd. Belangrijk was dat in 1971 César Pietro zich bij Cuatro Rayas aansloot en in 1975 Ángel Calleja, een van de leidende vinologen van Spanje, de technisch directeur en wijnmaker bij Cuatro Rayas wordt. De Bodega met het team Pietro en Calleja, twee grootheden in de Spaanse wijncultuur, krijgt een fraaie toekomst!

Cuatro Rayas heeft zich ontwikkeld tot een gerenommeerde Bodega die haar wijnen over de hele wereld verkoopt. En men blijft  investeren in de modernste technieken, zoals het ´s nachts machinaal plukken van de druiven. Dit bevordert het behoud van aroma´s en de kwaliteit van de druif. De bodega blijft trouw aan haar principes: wijn maken van goede kwaliteit met een goede prijs-kwaliteit verhouding en blijven zoeken naar vernieuwing.

In 2019 wordt de huidige naam aangenomen: Bodega Cuatro Rayas. Het huis maakt thans een scala van wijnen: van frisse Verdejo's tot serieuze Ribera del Duero's en Rioja's. En men werkt veel biologisch en vegan! Voor meer informatie over Bodega Cuatro Rayas, klik hier.

Vinificatie van de Hombre Pez Azul: geen visserslatijn!

Hombre Pez Azul wordt gemaakt van de beste Verdejo druiven uit de Rueda (D.O. Rueda). Na de nachtelijke oogst, de selectie en de persing vindt fermentatie plaats in rvs-vaten gedurende 21 dagen bij een temperatuur van 15ºC. Maceratie (het weken van de schillen in de gistende wijn) gedurende 4 uur bij 6ºC. De wijn wordt gebottled in de typische blauwe fles. Vegan wijn.

Kleur, geur en smaak van de Hombre Pez Azul 

Hombre Pez Azul heeft een heldere lichtgele kleur met groene tonen en geeft een krachtige en frisse neus met de geurtonen van banaan en perzik. De smaak is rond en blijft lang aanwezig met vleugjes van banaan, perzik en vlierbes.

Prima Vivino score van 3.6 sterren voor een prettig geprijsde Verdejo.

 

 

Druivenras Verdejo
Oogstjaar 2023
Productie
Alcoholpercentage 13%
Kleur heldergeel met tonen van groen
Geur krachtige en frisse neus met de geurtonen van banaan en perzik.
Smaak Mooi rond en lang aanwezig met vleugjes van banaan, perzik en vlierbes.
Serveren bij Aperitief. Bij vis, verse schaaldieren en warme salades
Serveertemperatuur 4-6° C
Wijnsoort witte wijn
Wijnhuis Bodega Cuatro Rayas
Land Spanje
Regio Rueda
Appellatie D.O. Rueda
Biologisch gecertificeerd ja, tevens Vegan
Inhoud 75 cl.
Verpakt per 6
Verpakking doos
Schroefdop neen