Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Bodegas Hispano+Suizas Impromptu Pinot Noir Rosé 2021

Bodegas Hispano+Suizas Impromptu Pinot Noir Rosé 2021

Per fles

€24,00 Incl. BTW
€19,83 Excl. BTW

Per doos van 6 flessen

€144,00 Incl. BTW
€119,01 Excl. BTW
Onwaarschijnlijk mooie rose van het tophuis Hispano+Suizas. In 2022 bekroond tot de beste Spaanse rosé. 100% Pinot Noir; D.O.P. Utiel Requena. Vivino: 4.0 sterren. Lees meer
Toevoegen aan winkelwagen
  • Voor 15:00 besteld, de volgende dag in huis.
Beschrijving

Bodegas Hispano Suizas

Bodegas Hispano+Suizas is een klein wijnhuis met slechts 60 hectare aan wijngaarden. De wijngaarden zijn "low yield" met slechts 4000 wijnstokken per hectare.

Bodegas Hispano+Suizas is gevestigd in de wijnstreek Utiel-Requena, één van de meest traditionele wijnstreken van Spanje, gelegen halverwege de "meseta", het hoogplateau in centraal Spanje, en de Middellandse Zee. Een ideale klimatologische combinatie voor het maken van kwaliteitswijn met herkenbare karakteristieken. Klik hier voor meer informatie over Bodegas Hispano+Suizas.

De oogst en vinificatie van de Impromptu Pinot Noir Rosé 2021

Dit is een rosé van 100% Pinot Noir, die laat zien hoe mooi een wijn kan worden die voortkomt uit de combinatie van landklimaat en Mediterrane invloeden. Het tophuis Hispano+Suizas is er in geslaagd om, gebruikmakend van de hoogte van de wijngaarden (circa 750 meter), het landklimaat, het grote dag/nachtverschil in temperatuur en getemperde invloed van de Middellandse zee (op circa 60 km. afstand) een rosé te maken die er met alle prijzen vandoor gaat.

Zie onder meer de GUíA SEVI (september 2021) die 97 punten (van 100) geeft en de Impromptu tot Mejor Rosado de España kroont. Zie ook AEPEV (januari 2022): Mejor Rosada de España en Guía Wine Up (2021-2022) die 95+ (van 100) punten geeft en ook de eretitel Mejor Rosado de España aan deze prachtige rosado uitreikt.

 

De  beste Pinot Noir druiven van de wijngaarden worden handmatig geplukt en verzameld in speciale dozen van 15 kg. elk. De pluk is in de ochtend om de duiven op de beste temperatuur te houden totdat ze in de winery aankomen. Daar worden de druiven gedurende 3 dagen bij een temperatuur van -10ºC opgeslagen. Vervolgens worden de druiven per doos geselecteerd, ontsteeld en gekneusd. De resterende "pasta" wordt in een gekoeld inox vat onderworpen aan koude maceratie bij 0°C gedurende een kleine twee uur. Na zachte persing bij maximaal 0.5 bar wordt de most gedecanteerd, waarna de heldere most in nieuwe vaten van Amerikaans eiken (400 liter) bij een temperatuur van 16ºC kan fermenteren 'sur lie'.

De Impromptu Rosé krijgt van Vivino een beoordeling van 4 sterren (van 5).

Kleur, geur en smaak van Impromptu Pinot Noir Rosé 2021

De kleur is zacht bleekroze. De neus is intens en aromatisch, rood en tropisch fruit met een subtiele vanille toon. In de mond elegant met goede aciditeit, fris met herinneringen aan rode vruchten. Nooit zoet of overheersend, altijd met een harmonieuze frisheid. Lange en harmonieuze afdronk. Genieten!

 

Druivenras Pinot Noir
Oogstjaar 2021
Productie 12.000 flessen
Alcoholpercentage 13 %
Kleur De kleur is zacht bleekroze.
Geur Intens en aromatisch, rood en tropisch fruit met een subtiele vanille toon
Smaak In de mond elegant met goede aciditeit, fris met herinneringen aan rode vruchten. Nooit zoet of overheersend, altijd met een harmonieuze frisheid. Lange en harmonieuze afdronk
Serveren bij Aperitief (liefst op het terras!). Bij pasta, rijstgerechten, kipgerechten, groentenschotels, milde kazen, omelette
Serveertemperatuur 6 - 8° C
Wijnsoort rosé
Wijnhuis Bodegas Hispano+Suizas
Land Spanje
Regio Utiel Requena
Appellatie D.O. Valencia
Biologisch gecertificeerd neen
Inhoud 75 cl.
Verpakt per 6
Verpakking doos
Schroefdop neen