Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Bodegas Hispano+Suizas Impromptu 2021

Bodegas Hispano+Suizas Impromptu 2021

Per fles

€26,00 Incl. BTW
€21,49 Excl. BTW

Per doos van 6 flessen

€156,00 Incl. BTW
€128,93 Excl. BTW
Een Sauvignon Blanc om stil van te worden. Vivino: 4.0 sterren en beoordeling "behoort tot de beste 2% van alle wijnen ter wereld". Lees meer
Toevoegen aan winkelwagen
  • Voor 15:00 besteld, de volgende dag in huis.
Beschrijving

Bodegas Hispano Suizas

Bodegas Hispano+Suizas is een klein wijnhuis met slechts 60 hectare aan wijngaarden. De wijngaarden zijn "low yield" met slechts 4000 wijnstokken per hectare.

Bodegas Hispano+Suizas is gevestigd in de wijnstreek Utiel-Requena, één van de meest traditionele wijnstreken van Spanje, gelegen halverwege de "meseta", het hoogplateau in centraal Spanje, en de Middellandse Zee. Een ideale klimatologische combinatie voor het maken van kwaliteitswijn met herkenbare karakteristieken. Klik hier voor meer informatie over Bodegas Hispano+Suizas.

De oogst en vinificatie van de Impromptu

De beste Sauvignon Blanc druiven van de wijngaarden worden handmatig geplukt en verzameld in speciale dozen van 15 kg. elk. De pluk is in de ochtend om de duiven op de beste temperatuur te houden totdat ze in de winery aankomen. Daar worden de druiven gedurende 3 dagen bij een temperatuur van -10ºC opgeslagen. Vervolgens worden de druiven geselecteerd, ontsteeld en gekneusd. Vervolgens gedurende 16 uur pelliculaire maceratie bij een temperatuur van 0ºC. Pelliculaire maceratie is een moderne techniek bij de vinificatie van witte wijn. Gekneusde witte druiven worden een aantal uren, bij lage temperatuur en luchtdicht afgesloten, geweekt in de most om extra geur- en smaakstoffen vrij te laten komen uit de schil. Na zachte persing wordt de most gedecanteerd, waarna de heldere most in nieuwe vaten van Alerikaans eiken bij een temperatuur van 14ºC kan fermenteren.

De Impromptu krijgt van Vivino een beoordeling van 4.0 sterren (van 5) en wordt gerekend tot de beste 2% van alle wijnen ter wereld.

Kleur, geur en smaak van Impromptu

De kleur is geel met groene tonen en reflecties. De neus is intens en aromatisch, mineraal en fruitig. Dit is echt een "vol glas". In de mond proeft men een rijk gewicht aan fruit, fris en niet zoet, goede aciditeit en een hele lange en harmonieuze afdronk. Een belevenis!

Deze wijn kan ook best nog een paar jaar liggen.

Druivenras Sauvignon Blanc
Oogstjaar 2021
Productie 19.000 flessen
Alcoholpercentage 13 %
Kleur De kleur is geel met groene tonen en reflecties.
Geur De neus is intens en aromatisch, mineraal en fruitig.
Smaak Dit is echt een "vol glas". In de mond proeft men een rijk gewicht aan fruit, fris en niet zoet, goede aciditeit en een hele lange en harmonieuze afdronk. Een belevenis!
Serveren bij Vis (van zalm tot tonijn), oesters en andere schaaldieren, Op terras!
Serveertemperatuur 4-6° C
Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Bodegas Hispano+Suizas
Land Spanje
Regio Utiel Requena
Appellatie D.O.P. Utiel Requena
Biologisch gecertificeerd neen
Inhoud 75 cl.
Verpakt per 6
Verpakking doos
Schroefdop neen