Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Munia Roble 2019
Nieuw

Munia Roble 2019

Per fles

€10,95 Incl. BTW
€9,05 Excl. BTW

Per doos van 6 flessen

€65,70 Incl. BTW
€54,30 Excl. BTW
Een echte Toro! 100% Tinta de Toro afkomstig van Viñaguereña's eigen wijngaarden. Wat een karakter en stijl heeft deze wijn! Lees meer
  • Voor 15:00 besteld, de volgende dag in huis.
Beschrijving

Bodegas Viñaguereña

Bodega Viñaguereña is te vinden in de wijnstreek D.O. Toro aan de oevers van het riviertje de Guereña, een aftakking van de Duero. Temidden van een terrein van 82 hectare, waarvan slechts 22 hectare gebruikt wordt voor de wijnbouw. Hier gelooft men dat de diversiteit van het landschap bijdraagt aan de kwaliteit van de wijn.

Prachtige oude wijnstokken worden gecombineerd met de modernste technologie en het resultaat is geweldig! De focus ligt hier op de Tinta de Toro, een variant van de Tempranillo druif, maar de Tinta de Toro is wat kleiner en heeft een wat dikkere schil.

De wijnen van Bodega Viñaguereña zijn verrassend door hun balans en elegantie. De zorg die aan de wijngaarden wordt besteed, het microklimaat, de selectie van de druiven en het productieproces zorgen voor perfecte wijnen. Rijping voornamelijk op Frans eiken.

De naam "Munia" verwijst naar Koningin Munia de Álava, Dona de Castilla (740 - 780 AD). Zij was de echtgenote van Koning Fruela I van Asturië. Deze Koning Fruela I had Munia de Álava, een jonge vrouw uit een voorname adellijke familie, geschaakt toen hij een Baskische opstand onderdrukte. Hij besefte wel dat dit grensoverschrijdend gedrag was en huwde Munia vervolgens. Uit dit huwelijk kwam een zoon voort, Alfonso II van Asturië (bijgenaamd de Reine). Koning Fruela I was waarschijnlijk geen zachtmoedige echtgenoot; zijn bijnaam was El Cruel (de Wrede). Hij leefde van 722 tot 768. In dat jaar werd hij, zoals dat toen in betere kringen gebruikelijk was, vermoord in de mooie stad Cangas de Onís. Dit was overigens nadat Fruela I eerst eigenhandig zijn broer Vimerano vermoord had. Het was daar een gezellige boel.

De mooie Munia de Álava leeft nu voort op de etiketten van de voortreffelijke wijnen van Bodega Viñaguereña.

Voor meer informatie over Bodega Viñaguereña klik hier.

Vinificatie van de Munia Roble

De Tinta de Toro druiven zijn afkomstig van de eigen wijngaarden van Bodega Viñaguereña aan de oevers van de rivier de Guereña, een zijrivier van de Duero. Alcoholische fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur van 24°C. Vervolgens rust de wijn "sur lie" gedurende tenminste 7 dagen. Malolactische fermentatie in inox vaten. Rijping gedurende  8 maanden op Frans en Amerikaans eiken.

Kleur, geur en smaak van de Munia Roble

Mooi picota-kersen rood met glinstering van granaat. Heldere straling. Mooie complexe, bijna vlezige, neus met mooie tonen van aromatische kruiden, ver weg een herinnering aan Eucalyptus, toefjes bloemigheid (jasmijn, witte rozen), maar ook weer mineraal met zwarte fruit en koffie. Een mooie ontdekkingsreis langs verschillende aroma's! In de mond een frisse fruitigheid met goede aciditeit. Tonen van koffie en kaneel mooi ondersteund door ronde tannines. Soepel met diepgang met gedisciplineerde houttonen, dankzij het relatief korte verblijf op hout. Deze wijn spreekt voor zichzelf. Praat met hem!

Vivino: 3.8 sterren

Druivenras Tempranillo (Tinta de Toro)
Oogstjaar 2019
Productie
Alcoholpercentage 14,5 %
Kleur Mooi picota-kersen rood met glinstering van granaat. Heldere straling.
Geur Mooie complexe, bijna vlezige, neus met mooie tonen van aromatische kruiden, ver weg een herinnering aan Eucalyptus, toefjes bloemigheid (jasmijn, witte rozen), maar ook weer mineraal met zwarte fruit en koffie. Een mooie ontdekkingsreis!
Smaak In de mond een frisse fruitigheid met goede aciditeit. Tonen van koffie en kaneel mooi ondersteund door ronde tannines. Soepel met diepgang met gedisciplineerde houttonen, dankzij het relatief korte verblijf op hout.
Serveren bij Bij tapas, rood en wit vlees, pasta, salades, Iberico ham, witte kazen.
Serveertemperatuur 14-16° C
Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Bodega Viñaguereña
Land Spanje
Regio Toro (Zamora)
Appellatie D.O. Toro
Biologisch gecertificeerd neen
Inhoud 75 cl.
Verpakt per 6
Verpakking doos
Schroefdop neen