Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Obergo Expression Blanco 2021

Obergo Expression Blanco 2021

Per fles

€14,95 Incl. BTW
€12,36 Excl. BTW

Per doos van 6 flessen

€89,70 Incl. BTW
€74,13 Excl. BTW
Wat een prachtige harmonieuze witte wijn is dit! Dit huwelijk tussen Chardonnay (60%) en Sauvignon Blanc (40%) is perfect. Lees meer
Toevoegen aan winkelwagen
  • Voor 15:00 besteld, de volgende dag in huis.
Beschrijving

Het verhaal van Bodegas Obergo

Bodegas Obergo is te vinden in Somontano, in de heuvels van de Sierra de Ubiergo. Vanaf dat podium is de hele Valle de Secastilla, in de Aragonese Pyreneeën, te overzien. Deze vallei, ingeklemd tussen de rivieren de Ésrera en Cinca, is destijds door de Franse wijnmakers die in de 19e eeuw naar Somontano kwamen, over het hoofd gezien.

Somontano ligt aan de voet van de Pyreneeën in Aragón. Het klimaat, de bodemgesteldheid en de hoogte maken Somontano uniek en verschillend van alle andere wijngebieden in Spanje. Naast de Garnache (Grenache) worden ook andere druivenrassen geteelt.

Bodegas Obergo hecht veel waarde aan duurzame processen om het milieu zo goed mogelijk te beschermen: handmatig oogsten, het gebruik van zonne-energie en verantwoord gebruik van water.

Vinificatie van Obergo Expression Blanco

De Chardonnay en Sauvignon Blanc wijngaarden liggen op circa 650 meter hoogte. Het plukken en ontstelen gebeurt manueel. De leeftijd van de wijnstokken is tussen de 15 en 40 jaar. De Expression Blanco is een harmonieuze blend van Chardonnay en Sauvignon Blanc en rijpt 6 maanden in vaten van Frans en Amerikaans eiken.

Kleur, geur en smaak van Obergo Expression Blanco

De Expression Blanco tintelt bijna citroengeel in het glas. Intense aroma's stijgen op uit het glas: wit fruit (appels, kruisbessen en peren), citrus vermengen zich met de geur van brioche en mineralen. De citroenige energie en warmte van Chardonnay komen hier samen met de mineraliteit van Sauvignon Blanc. De smaak is fris met tonen van citrus, kruisbessen en perzik en in de afdronk vinden we een hint van vanille en eiken. De afdronk is prettig en in evenwicht. 

Met 3.7 sterren een hoge beoordeling door Vivino. Guia Peñin geeft 91 punten en Robert Parker 89 punten.

Druivenras Chardonnay (60%) en Sauvignon Blanc (40%)
Oogstjaar 2021
Productie
Alcoholpercentage 13 %
Kleur Tintelend helder citroengeel
Geur Wit fruit (appels, kruisbessen en peren), citrus vermengen zich met de geur van brioche en mineralen.
Smaak Fris met tonen van citrus, kruisbessen en perzik en in de afdronk vinden we een hint van vanille en eiken. De afdronk is prettig en in evenwicht. 
Serveren bij Aperitief en terras! Wit vlees, Iberico ham, vis en gevogelte; oude harde kazen en gegrilde groenten met krachtige sauzen.
Serveertemperatuur 4-6° C
Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Bodegas Obergo
Land Spanje
Regio Somontano
Appellatie D.O. Somontano
Biologisch gecertificeerd neen
Inhoud 75 cl.
Verpakt per 6
Verpakking doos
Schroefdop neen