Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Obergo Parcelario 2016
Nieuw

Obergo Parcelario 2016

Per fles

€20,50 Incl. BTW
€16,94 Excl. BTW

Per doos van 6 flessen

€123,00 Incl. BTW
€101,65 Excl. BTW
De Obergo Parcelario is een schitterende blend van Cabernet Sauvgnon, Garnacha en Merlot; een imposante rode wijn van Bodegas Obergo. Kleine productie van slechts 5159 genummerde flessen (in 2016). Vivino score van 4.3 sterren. Lees meer
Toevoegen aan winkelwagen
  • Voor 15:00 besteld, de volgende dag in huis.
Beschrijving

Het verhaal van Bodegas Obergo

Bodegas Obergo is te vinden in Somontano, in de heuvels van de Sierra de Ubiergo. Vanaf dat podium is de hele Valle de Secastilla, in de Aragonese Pyreneeën, te overzien. Deze vallei, ingeklemd tussen de rivieren de Ésera en Cinca, is destijds door de Franse wijnmakers die in de 19e eeuw naar Somontano kwamen, over het hoofd gezien.

Somontano ligt aan de voet van de Pyreneeën in Aragón. Het klimaat, de bodemgesteldheid en de hoogte maken Somontano uniek en verschillend van alle andere wijngebieden in Spanje. Naast de Garnacha (Grenache) worden ook andere druivenrassen geteeld.

Bodegas Obergo hecht veel waarde aan duurzame processen om het milieu zo goed mogelijk te beschermen: handmatig oogsten, het gebruik van zonne-energie en verantwoord gebruik van water.

Vinificatie van Parcelario

De wijngaarden liggen op circa 700 meter hoogte in de  Valle de Secastilla. Het plukken en ontstelen gebeurt manueel. De Parcelario is een blend van Cabernet Sauvignon, Garnacha en Merlot. Rijping gedurende 18 maanden in vaten van Frans en Amerikaans eiken. Zeer kleine productie van slechts 5.159 genummerde flessen.

Kleur, geur en smaak van Parcelario

De Parcelario van Bodegas Obergo heeft de kleur van granaat met prachtige fluctuaties en reflecties; Parcelario traant mooi in het glas. Uit het glas stijgt een complexe geur van intense aroma's op: rood fruit, perzik, paprika en specerijen. De smaak is vol en krachtig, rood en zwart fruit, houttonen, zachte tannines, mineralen. Harmonieus. De afdronk is aanhoudend, prettig en in evenwicht.

Guia Peñin geeft de Parcelario 91 punten. Met een Vivino score van 4.3 sterren kan het niet mis gaan met deze prachtige wijn.

Druivenras Cabernet Sauvignon, Garnacha en Merlot
Oogstjaar 2016
Productie 5.159 flessen
Alcoholpercentage 14.5 %
Kleur De Parcelario van Bodegas Obergo heeft de kleur van granaat met prachtige fluctuaties en reflecties in het glas.
Geur Uit het glas stijgt een complexe geur van intense aroma's op: rood fruit, perzik, paprika en specerijen
Smaak De smaak is vol en krachtig, rood en zwart fruit, houttonen, zachte tannines, mineralen. Harmonieus. De afdronk is aanhoudend, prettig en in evenwicht. 
Serveren bij Rood vlees, rijpe kazen, gerookte gerechten en casserol. Maar ook bij een knappend haardvuur en diepzinnige gedachten!
Serveertemperatuur 16 - 18° C
Wijnsoort rode wijn
Wijnhuis Bodegas Obergo
Land Spanje
Regio Somontano
Appellatie D.O. Somontano
Biologisch gecertificeerd neen
Inhoud 75 cl.
Verpakt per 6
Verpakking doos
Schroefdop neen