Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Pirineos Marboré Cuvée 2019
Nieuw

Pirineos Marboré Cuvée 2019

Per fles

€19,95 Incl. BTW
€16,49 Excl. BTW

Per doos van 6 flessen

€119,70 Incl. BTW
€98,93 Excl. BTW
Het nieuwe vlaggenschip van Bodega Pirineos! Een prachtige blend van vijf druiven: Tempranillo, Merlot, Cabernet Sauvignon, Parellada en Moristel. Lees meer
Toevoegen aan winkelwagen
  • Voor 15:00 besteld, de volgende dag in huis.
Beschrijving

Het verhaal van Bodega Pirineos

Bodega Pirineos is te vinden in Somontano, in de heuvels van de Sierra de Ubiergo. 

Somontano ligt aan de voet van de Pyreneeën in Aragón. Het klimaat, de bodemgesteldheid en de hoogte maken Somontano uniek en verschillend van alle andere wijngebieden in Spanje. Naast de Garnacha worden ook andere druivenrassen geteeld, waaronder Tempranillo, Cabernet Sauvignon en Merlot voor de rode wijnen en Sauvignon Blanc, Chardonnay en Gewürtztraminer voor de witte wijnen.

Nadat de regio Somontano in 1984 werd erkend als D.O., werd Bodega Pirineos in 1993 opgericht met als doel de gezamenlijke know how van zo'n 150 kleine wijnboeren te bundelen om zo wijnen van hoge kwaliteit te maken.

Vinificatie van Marboré Cuvée 2019

Bodega Pirineos is meer dan twee decennia bezig geweest met de ontwikkeling van deze wijn. Net als alle andere wijnen van Pirineos, wordt de Marboré Cuvée gemaakt door de chief-wijnmaker Jesús Astrain, één van de bekendste namen in Somontano. De druiven komen van de hoger gelegen wijngaarden; de Marboré Cuvée is een interessante blend van drie "internationale" druivensoorten, Tempranillo Cabernet Sauvignon en Merlot, met twee lokale druivensoorten, Parellada en Moristel. De druiven zijn afkomstig van excellente wijngaarden, te weten de Llanos de La Oliva, een voorbeeld van traditioneel gecultiveerde onbevloeide wijngaarden, en de Sierra de Salinas, met zijn kleine percelen van oude wijnstokken tussen olijfboomgaarden en eikenbossen. De druiven profiteren van de Mediterrane en Atlantische invloeden.

De Marboré Cuvée brengt de verschillende druiven in harmonie bijeen. De toevoeging van de Moristel druif, een lokale variëteit die goed "oud wordt", geeft deze wijn extra kracht en houdt de wijn lang in topvorm houdt. De wijn wordt op een klassieke manier gemaakt, naar de stijl van de Reservas die enkele decennia geleden in Somontano werden gemaakt

De naam Marboré verwijst naar de Pico Marboré, met 3248 meter één van de hoogste bergen van de Pyreneeën, gelegen op de Frans-Spaanse grens (in Frankrijk heet hij Pic du Marboré). 

De druiven voor deze wijn worden laat geoogst om zo druiven met de beste rijpheid en kleur te kunnen oosten. Gedurende een week vindt zachte persing plaats, met korte periodes van maceratie waardoor een uitgebalanceerde concentratie kan worden bereikt. De oogst is ingericht op het behouden van de specifieke eigenschappen van de verschillende druivensoorten en richt zich op kwaliteit. 

Deze wijn - een Crianza -  rijpt 12 maanden op vaten van nieuwe Frans eiken om zo nog meer rijkdom aan de smaak toe te voegen.

Kleur, geur en smaak van Pirineos Marboré Cuvée 2019

De kleur van de Marboré Cuvée is van rijpe kersen. De aroma's zijn complex; steenfruit, abrikoos, toast met marmelade en specerijen zoals paprikapoeder. De smaak is vol, zacht en fluwelig met zachte tanines. Uitzonderlijk lange afdronk. 

De Marboré Cuvée heeft een zeer kleine productie van slechts 6.000 genummerde flessen!

 

Druivenras Tempranillo, Merlot, Cabernet Sauvignon, Paralleta en Moristel
Oogstjaar 2019
Productie 6.000 genummerde flessen
Alcoholpercentage 14 %
Kleur De kleur van de Marboré Cuvée is van rijpe kersen
Geur De aroma's zijn complex; steenfruit, abrikoos, toast met marmelade en specerijen zoals paprikapoeder
Smaak Vol, zacht en fluwelig met zachte tanines. Uitzonderlijk lange afdronk. vol, zacht en fluwelig met zachte tanines. Uitzonderlijk lange afdronk.  
Serveren bij Rood vlees, wild en gevogelte. Stevige kazen.
Serveertemperatuur 15-17° C
Wijnsoort rood
Wijnhuis Bodega Pirineos
Land Spanje
Regio Somontano
Appellatie D.O. Somontano
Biologisch gecertificeerd neen
Inhoud 75 cl.
Verpakt per 6
Verpakking doos
Schroefdop neen