Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Sinforiano Quelías Rosé 2022

Sinforiano Quelías Rosé 2022

Per fles

€13,25 Incl. BTW
€10,95 Excl. BTW

Per doos van 6 flessen

€79,50 Incl. BTW
€65,70 Excl. BTW
Top rosé van Sinforiano, van oude stokken, zonder hout. Zalmrose zachte kleur. Expressief in smaak! Vivino 4.0. Een van onze best verkochte wijnen. Lees meer
Toevoegen aan winkelwagen
  • Voor 15:00 besteld, de volgende dag in huis.
Beschrijving

Het verhaal van Bodegas Sinforiano

Dit verhaal begint in 1966 als Sinforiano Vaquero en Daniela Gómez besluiten hun familietraditie voort te zetten. Ze begonnen met een enkele kleine wijngaard waar ze wijn maakten in een ondergrondse kelder met betonnen vaten. Sindsdien jagen zij hun droom na en met hard werken zijn zij erin geslaagd om van dat bescheiden begin een modern wijnhuis te maken met 70 hectare aan wijngaarden en een fraai wijnhuis met mooie kelders en voorzien van de nieuwste technologie.

Het bedrijf wordt nu gerund door de zoons van Sinforiano en Daniela. Zij beheren de cultivering van de wijnstokken, de rijping van de rode wijnen en rosé en de nationale en internationale verkoop.

De nieuwe generatie is erin geslaagd om belangrijke veranderingen in te voeren, door de introductie van moderne technieken en innovatie, zonder de familietraditie geweld aan te doen. Met de bouw van de nieuwe faciliteiten in 2002 zijn de productiesystemen vernieuwd en verfijnd. Dat proces gaat steeds door om de kwaliteit te handhaven en waar mogelijk te verbeteren. Tegelijkertijd wordt belang gehecht aan duurzaamheid en traditie.

Vinificatie van de Sinforiano Quelias Rosé

Van 60 jaar oude stokken wordt deze bijzondere rosé gemaakt. De druiven: 50% Albillo, 30% Garnacha, 10% Tempranillo en 10% Verdejo. Na de oogst van de druiven met de hand volgen enkele uren koude weking en fermentatie in Inox onder gecontroleerde temperatuur. Daarna een rijping van 5-6 maanden op droesem. Dit leidt tot een levendige en expressieve rosé met 13% alcohol.

Kleur, geur en smaak van de Sinforiano Quelias Rosé

Mooie zalmroze kleur De neus en smaak tonen levendige tinten van perzik, grapefruit en subtiele tonen van zure aardbei. In de mond fris en elegant.

Quelías, de top rosé

De Quelías is vermoedelijk de beste rosé ter wereld. Won in 2019 op het Mondiale Concours van Brussel de titel: Beste rosé ter wereld. Gouden plakken bij het Concours van rosé in Cannes. Guía Semana Vitivinícola: 96 punten. Guía Gourmet 2020: 93 punten. De jaargang 2021 krijgt bij Vivino een score van 4.0 sterren!

Een onmisbare wijn!

Druivenras 50% Albillo, 30 Garnacha, 10% Tempranillo en 10% Verdejo
Oogstjaar 2022
Productie circa 25.000 flessen
Alcoholpercentage 13 %
Kleur licht zacht zalm rose
Geur perzik, grapefruit, aardbei
Smaak fris en levendig, mooie balans. Perzik, grapefruit en zure aardbei.
Serveren bij Lunch, borrel; vis, lichte tapas. Op terras!
Serveertemperatuur 4-6° C
Wijnsoort rosé
Wijnhuis Sinforiano
Land Spanje
Regio Cigales
Appellatie D.O. Cigales
Biologisch gecertificeerd neen
Inhoud 75 cl.
Verpakt per 6
Verpakking doos
Schroefdop neen