Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Sinforiano Reserva 2015

Sinforiano Reserva 2015

Per fles

€23,00 Incl. BTW
€19,01 Excl. BTW

Per doos van 6 flessen

€138,00 Incl. BTW
€114,05 Excl. BTW
D.O. Cigales. Prachtige Reserva van Bodegas Sinforiano. Een topwijn van 100% Tempranillo van wijnstokken van meer dan 80 jaar oud. Hoge score bij Vivino: 4.2 sterren! Lees meer
Toevoegen aan winkelwagen
  • Voor 15:00 besteld, de volgende dag in huis.
Beschrijving

Het verhaal van Bodegas Sinforiano

Dit verhaal begint in 1966 als Sinforiano Vaquero en Daniela Gómez besluiten hun familietraditie voort te zetten. Ze begonnen met een enkele kleine wijngaard waar ze wijn maakten in een ondergrondse kelder met betonnen vaten. Sindsdien jagen zij hun droom na en met hard werken zijn zij erin geslaagd om van dat bescheiden begin een modern wijnhuis te maken met 70 hectare aan wijngaarden en een fraai wijnhuis met mooie kelders en voorzien van de nieuwste technologie.

Het bedrijf wordt nu gerund door de zoons van Sinforiano en Daniela. Zij beheren de cultivering van de wijnstokken, de rijping van de rode wijnen en rosé en de nationale en internationale verkoop.

De nieuwe generatie is erin geslaagd om belangrijke veranderingen in te voeren, door de introductie van moderne technieken en innovatie, zonder de familietraditie geweld aan te doen. Met de bouw van de nieuwe faciliteiten in 2002 zijn de productiesystemen vernieuwd en verfijnd. Dat proces gaat steeds door om de kwaliteit te handhaven en waar mogelijk te verbeteren. Tegelijkertijd wordt belang gehecht aan duurzaamheid en traditie.

Vinificatie van de Sinforiano Reserva 2014

De Reserva is van 100% Tempranillo en de druiven zijn afkomstig van zeer oude stokken (met een gemiddelde leeftijd van ruim 80 jaar). De oogst is handmatig. Rijping vindt plaats gedurende 28 maanden op nieuwe vaten van Frans eikenhout. Botteling in augustus 2017. Alcoholpercentage is 15%.

Dit is een zeer kleine productie van 3.800 flessen.

Kleur, geur en smaak van de Sinforiano Reserva 2014

Kersenrood. Complexe en elegante neus van cederhout, kruiden, tabak, maarts viooltje en moerbei. Zachte, goed gevulde smaak. Afdronk met zwart fruit. Lang. Op natuurlijke wijze gestabiliseerd, dus kan soms, in koude omstandigheden, een lichte robe ontwikkelen. Maar zoals men weet, doet dat aan kwaliteit noch smaak iets af.

Guía Peñin 2020: 91. Vivino: 4.2 sterren!

Druivenras Tempranillo
Oogstjaar 2015
Productie 3800 flessen
Alcoholpercentage 15 %
Kleur kersen rood
Geur ceder, kruiden, viooltjes en moerbei
Smaak Goede vulling, donker fruit, zacht. Afdronk lang met zwart fruit.
Serveren bij Stevig rood vlees, sterke kazen, lam
Serveertemperatuur 15-17° C
Wijnsoort rood
Wijnhuis Sinforiano
Land Spanje
Regio Cigales
Appellatie D.O. Cigales
Biologisch gecertificeerd neen
Inhoud 75 cl.
Verpakt per 6
Verpakking doos
Schroefdop neen