Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Batán de Salas Moristel 76 2021
Nieuw

Batán de Salas Moristel 76 2021

Per fles

€14,95 Incl. BTW
€12,36 Excl. BTW

Per doos van 6 flessen

€89,70 Incl. BTW
€74,13 Excl. BTW
Iets bijzonders! Schitterende 100% Moristel met een kleine productie van slechts 1286 flessen. Lees meer
Toevoegen aan winkelwagen
  • Voor 15:00 besteld, de volgende dag in huis.
Beschrijving

Bodega Batán de Salas

Even buiten Barbastro, de wijnhoofdstad van Somontano, vinden we in de Valle de Salas het naar deze vallei vernoemde wijnhuis Batán de Salas. Het wordt geleid door de interessante en eigenzinnige wijnmaker Adrián Beroz Bailo, die kan toveren met druiven. De familie Beroz maakt al vier generaties wijn; pas sinds 2010 worden de wijnen onder de namen Batán de Salas en De Beroz commercieel verkocht.

Naast de merknaam Batán de Salas worden de premium wijnen verkocht onder de naam De Beroz. De wijngaarden van Batán de Salas brengen een aantal druivenrassen: Chardonnay en Gewürtztraminer voor de witte wijn en Merlot, Tempranillo, Syrah, Cabernet Sauvignon en Moristel voor de rode.

Er is een samenwerking tussen de oenologen Nicolas Brus Aguerri van Batán de Salas en Thomas Holt van het gelieerde wijnhuis Paso Primero ("De Eerste Stap"), die al geleid heeft tot mooie resultaten, zoals deze Moristel 76, de Pasosismo Tinto en de Pasotismo Blanco.

Voor meer informatie over Bogeda Batán de Salas, klik hier.

Vinificatie van de Moristel 76

De Pasotismo Tinto is de vrucht van de samenwerking tussen de oenologen Nicolas Brus Aguerri van Batán de Salas en Thomas Holt van het gelieerde wijnhuis Paso Primero. De Moristel 76 is 100% Moristel druif, afkomstig van wijnstokken die in 1976 zijn geplant. Deze druiven zijn geoogst op 12 en 14 september 2021. Fermentatie in twee eiken vaten van 500 liter. Vervolgens rijping op hout gedurende 283 dagen. Hele kleine productie van 1.286 flessen.

Kleur, geur en smaak van de Moristel 76

Dit is een zeer expressieve wijn! Het is van belang om de wijn na het ontkurken even tijd te geven. Het beste is om een uur te wachten, zodat de wijn kan ademen.  Zoals dat hoort bij een Moristel komt er in het begin een "stallucht" uit je glas. Wacht even en na een paar minuten brengt de neus heerlijke aroma's van rood fruit en zwarte bessen met subtiele houttonen. De intensiteit van de aroma's is overweldigend. In de mond warm, zacht maar intens met veel structuur en evenwicht. Lange afdronk.

 

Druivenras Moristel
Oogstjaar 2021
Productie 1.286 flessen
Alcoholpercentage 13.5 %
Kleur Mooie donkerrode kleur met tonen van picota kers.
Geur De neus brengt rijp rood fruit en zwarte bessen met zachte houttonen.
Smaak In de mond warm en intens met veel structuur en evenwicht. Lange afdronk.
Serveren bij Rood vlees; lamsvlees. Mooie rijpe kazen. De fles een uur voor consumptie ontkurken en wat lucht geven!
Serveertemperatuur 16-17° C
Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Batán de Salas in samenwerking met Paso Primero
Land Spanje
Regio Somontano
Appellatie D.O. Somontano
Biologisch gecertificeerd neen
Inhoud 75 cl.
Verpakt per 6
Verpakking doos
Schroefdop neen