Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Batán de Salas Pasotismo Blanco 2021
Nieuw

Batán de Salas Pasotismo Blanco 2021

Per fles

€14,50 Incl. BTW
€11,98 Excl. BTW

Per doos van 6 flessen

€87,00 Incl. BTW
€71,90 Excl. BTW
Iets bijzonders! Mooie coupage van Chardonnay, Macabeo en Alcañon uit Somontano van het kleine huis Batán de Salas. Excellente prijs/kwaliteit verhouding. Met 11.5% licht in alcohol! Heel kleine productie van 2.000 flessen. Lees meer
Toevoegen aan winkelwagen
  • Voor 15:00 besteld, de volgende dag in huis.
Beschrijving

Bodega Batán de Salas

Even buiten Barbastro, de wijnhoofdstad van Somontano, vinden we in de Valle de Salas het naar deze vallei vernoemde wijnhuis Batán de Salas. Het wordt geleid door de interessante en eigenzinnige wijnmaker Adrián Beroz Bailo, die kan toveren met druiven. De familie Beroz maakt al vier generaties wijn; pas sinds 2010 worden de wijnen onder de namen Batán de Salas en De Beroz commercieel verkocht.

Naast de merknaam Batán de Salas worden de premium wijnen verkocht onder de naam De Beroz. De wijngaarden van Batán de Salas brengen een aantal druivenrassen: Chardonnay en Gewürtztraminer voor de witte wijn en Merlot, Tempranillo, Syrah, Cabernet Sauvignon en Moristel voor de rode.

Met het wijnhuis Paso Primeo ("De Eerste Stap") is een samenwerking ontstaan en Batán de Salas en Paso Primero hebben inmiddels een aantal nieuwe wijnen ontwikkeld, zoals de Pasotismo Blanco, de Pasotismo Tinto en de Moristel 76.

Voor meer informatie over Bogeda Batán de Salas, klik hier.

Vinificatie van de Pasotismo Blanco

De Pasotismo Blanco is een vrucht van de samenwerking tussen de oenologen Nicolas Brun Aguerri van Batán de Salas en Thomas Holt van het gelieerde wijnhuis Paso Primero. Er is geen goede vertaling voor "pasotismo", maar "onverschilligheid" komt misschien het dichts in de buurt. Dit is een uitgebalanceerde coupage van Chardonnay (25%), Macabeo (50%) en Alcañon (25%). De druiven worden in de nacht geoogst om zo de druiven koel in de winery te brengen en de frisheid te bewaren. 

Kleur, geur en smaak van de Pasotismo Blanco

Dit is een prachtige expressieve witte wijn! Mooie heldere kleur lichtgeel met groene glinsteringen. Uit het glas een "schoon" aroma: steenfruit met vederlichte citrus, beetje ananas. Die tonen vinden we ook terug in de mond maar dan nog een vluchtig vleugje van mineraliteit. De Pasotismo Blanco opent zich prachtig. Wat deze wijn zo onderscheidt is de lengte van de afdronk. Met 11.5% alcohol is dit een prachtige lichte witte wijn.

 

Druivenras coupage van Chardonnay (25%), Macabeo (50%) en Alcañon (25%)
Oogstjaar 2021
Productie 2.000 flessen
Alcoholpercentage 11.5 %
Kleur Mooie "schone" en heldere kleur; lichtgeel met groene glinstering
Geur Steenfruit met vederlichte citrus, beetje ananas
Smaak steenfruit met vederlichte citrus, beetje ananas en een vluchtig vleugje mineraliteit. De wijn opent zich mooi. Opmerkelijk lange afdronk!
Serveren bij Aperitief, witte vis, oesters
Serveertemperatuur 6-8° C
Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Batán de Salas in samenwerking met Paso Primero
Land Spanje
Regio Somontano
Appellatie D.O. Somontano
Biologisch gecertificeerd neen
Inhoud 75 cl.
Verpakt per 6
Verpakking doos
Schroefdop neen