Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Batán de Salas Pasotismo Tinto 2021
Nieuw

Batán de Salas Pasotismo Tinto 2021

Per fles

€12,90 €14,50 Incl. BTW
€10,66 €11,98 Excl. BTW

Per doos van 6 flessen

€77,40 €87,00 Incl. BTW
€63,97 €71,90 Excl. BTW
Iets bijzonders! Mooie blend van Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah en Garnacha uit Somontano van het kleine huis Batán de Salas. Vivino geeft 4.1 sterren. Excellente prijs/kwaliteit verhouding. Heel kleine productie van 2.000 flessen. Lees meer
Toevoegen aan winkelwagen
  • Voor 15:00 besteld, de volgende dag in huis.
Beschrijving

Bodega Batán de Salas

Even buiten Barbastro, de wijnhoofdstad van Somontano, vinden we in de Valle de Salas het naar deze vallei vernoemde wijnhuis Batán de Salas. Het wordt geleid door de interessante en eigenzinnige wijnmaker Adrián Beroz Bailo, die kan toveren met druiven. De familie Beroz maakt al vier generaties wijn; pas sinds 2010 worden de wijnen onder de namen Batán de Salas en De Beroz commercieel verkocht.

Naast de merknaam Batán de Salas worden de premium wijnen verkocht onder de naam De Beroz. De wijngaarden van Batán de Salas brengen een aantal druivenrassen: Chardonnay en Gewürtztraminer voor de witte wijn en Merlot, Tempranillo, Syrah, Cabernet Sauvignon en Moristel voor de rode.

Voor meer informatie over Bogeda Batán de Salas, klik hier.

Vinificatie van de Pasotismo Tinto

De Pasotismo Tinto is de vrucht van de samenwerking tussen de oenologen Nicolas Brun Aguerri van Batán de Salas en Thomas Holt van het gelieerde wijnhuis Paso Primero ("De Eerste Stap"). Er is geen goede vertaling voor "pasotismo", maar "onverschilligheid" komt misschien het dichts in de buurt. Dit is een uitgebalanceerde blend van Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah en Garnacha (iedere soort circa 25%). De druiven worden in de nacht geoogst om zo de druiven koel in de winery te brengen en de frisheid te bewaren. Fermentatie in twee eiken vaten van 500 liter. Vervolgens separate rijping op hout gedurende 5 maanden en vervolgens, na blending, nog eens 2 maanden, ook weer in vaten van 500  liter. Vivino: 4.1 sterren. Hele kleine productie van 2.000 flessen.

Kleur, geur en smaak van de Pasotismo

Dit is een expressieve wijn! Mooie donkerrode kleur met tonen van picota kers. De intensiteit van de aroma's is overweldigend. De neus brengt rijp rood fruit met aantrekkelijke tonen van peper, tomatenblad, rozemarijn. In de mond warm en explosief met veel structuur en evenwicht. Lange afdronk.

 

Druivenras Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah en Garnacha
Oogstjaar 2021
Productie 2.000 flessen
Alcoholpercentage 15 %
Kleur Mooie donkerrode kleur met tonen van picota kers.
Geur De neus brengt rijp rood fruit met aantrekkelijke tonen van peper, tomatenblad, rozemarijn.
Smaak In de mond warm en intens met veel structuur en evenwicht. Lange afdronk.
Serveren bij Rood vlees; lamsvlees. Mooie rijpe kazen.
Serveertemperatuur 16-17° C
Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Batán de Salas in samenwerking met Paso Primero
Land Spanje
Regio Somontano
Appellatie D.O. Somontano
Biologisch gecertificeerd neen
Inhoud 75 cl.
Verpakt per 6
Verpakking doos
Schroefdop neen