Bodegas Iranzo

Bodegas Iranzo

In Utiel Requena wordt de meeste wijn geproduceerd door grote coöperaties, maar er is ook nog een aantal kleine wijnhuizen. Bodegas Iranzo behoort tot die categorie. De gebroeders Iranzo Perez-Duque zetten hier de familietraditie voort. Een traditie die al in 1929 begon. Lees meer

Filters
Bodegas Iranzo Bodegas Iranzo Tempranillo  0% SO2 2020
Bodegas Iranzo
Bodegas Iranzo Tempranillo 0% SO2 2020
Deze Tempranillo is een biologische en vegan rode wijn. 100% Tempranillo en 0% toegevoegde sulfiet.
€11.95Incl. BTWper fles
€9.88Excl. BTWper fles

De oude graanmolen waar men toen begon is nog altijd in gebruik en biedt plaats aan de vaten van Frans en Amerikaans eikenhout waarin de wijn kan rijpen. Nu ligt de focus geheel op het produceren van biologische en vegan wijnen.

De wijngaarden van Bodegas Iranza liggen op 800-900 meter hoogte op kalkhoudende grond en zijn primair oostwaarts gericht. Deze positie, gevoegd bij het gezegende klimaat, leidt tot welhaast perfecte omstandigheden voor de wijnbouw.

Sinds 1994 is het huis Iranzo betrokken bij de leefomgeving en doet men actief aan herbebossing. Sinds 2001 werkt Bodegas Iranzo samen met de Universiteit van Valencia; op het terrein van Bodegas Iranzo is een klimaatstation, het Valencia Anchor Station, opgezet waarmee klimatologische metingen ten behoeve van NASA's climate change monitoring worden verricht. Bodegas Iranzo heeft veel aandacht voor duurzame en milieu-vriendelijke productiemethodes. Al hun wijnen zijn van uitzonderlijke kwaliteit en biologisch (en veelal veganistisch). Ook legt men zich toe op het maken van wijn zonder toegevoegde sulfieten.

Het gebied Utiel Requena ligt iets ten westen van de stad Valencia en is één van de oudste wijnstreken van Spanje. 

Klik hier voor meer informatie over Utiel Requena.