Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Iduna verdejo 2019
Nieuw

Iduna verdejo 2019

Per fles

€16,50 €14,75 Incl. BTW
€13,64 €12,19 Excl. BTW

Per doos van 6 flessen

€99,00 €88,50 Incl. BTW
€81,82 €73,14 Excl. BTW
Prachtige op eiken gerijpte 100% Verdejo van Bodega Vinaguerena. Een heel bijzondere witte wijn uit de D.O. Toro. Vivino: 3.9 sterren. Lees meer
Toevoegen aan winkelwagen
  • Voor 15:00 besteld, de volgende dag in huis.
Beschrijving

Bodegas Viñaguereña

Bodega Viñaguereña is te vinden in de wijnstreek D.O. Toro aan de oevers van het riviertje de Guereña, een aftakking van de Duero. Temidden van een terrein van 82 hectare, waarvan slechts 22 hectare gebruikt wordt voor de wijnbouw. Hier gelooft men dat de diversiteit van het landschap bijdraagt aan de kwaliteit van de wijn.

Prachtige oude wijnstokken worden gecombineerd met de modernste technologie en het resultaat is geweldig! De focus ligt hier op de Tinta de Toro, een variant van de Tempranillo druif, maar de Tinta de Toro is wat kleiner en heeft een wat dikkere schil. Maar naast mooie rode wijnen maakt Bodega Viñaguereña ook een schitterende witte wijn van 100% Verdejo.

De wijnen van Bodega Viñaguereña zijn verrassend door hun balans en elegantie. De zorg die aan de wijngaarden wordt besteed, het microklimaat, de selectie van de druiven en het productieproces zorgen voor perfecte wijnen. Rijping voornamelijk op Frans eiken.

De wiite wijn van Bodega Viñaguereñ draagt de naam "Iduna"; dit verwijst naar een figuur uit de Noordse mythologie, Iduna de bewaardster van de gouden appels der jeugd, die de goden de eeuwige jeugd gaven. Wie, zoals wij, in de brandende zon in Toro is, kijkt wel verbaasd om daar een wijn aan te treffen die vernoemd is naar Iduna. Maar deze Iduna is de bewaardster van gouden druiven en....wie weet...brengt zij ook de eeuwige jeugd. Het is in ieder geval een godendrank!

Voor meer informatie over Bodega Viñaguereña klik hier.

Vinificatie van de Iduna

De Iduna is in alle opzichten een bijzondere witte wijn. De Verdejo druif vind men in de regel in wat koelere gebieden, maar hij doet het ook prima in een warmere streek zoals Toro. De Iduna is 100% Verdejo; de druiven zijn afkomstig van 100 - 120 jaar oude wijnstokken in wijngaarden die dichtbij de winery van Bodega Viñaguereñ liggen. Handmatige geselecteerde oogst in kistjes van maximaal 15 kg.; zo wordt vroegtijdig pletten vermeden. Handmatige ontsteling en persing. Het druivensap wordt geklaard door natuurlijk decanteren. Vervolgens start de fermentatie in 500 liter vaten van Frans eiken, waarbij gebruikt wordt gemaakt van inheems gist afkomstig van eeuwenoude wijngaarden om zo de persoonlijkheid en unieke karakter van de Iduna te vervolmaken. Na fermentatie op vat blijft de wijn "sur lie" gedurende 5 maanden, met batonage. Daarna volgt een periode van 2 maanden rust "sur lie", waardoor oxidatie vermeden wordt en de aroma's behouden blijven.

Kleur, geur en smaak van de Iduna

In het glas mooi stro-geel met groenige randjes en citroenige glinsteringen. Mooi schoon en helder.  Mooie frisse en elegante, maar ook complexe neus. Fruitig met mineraliteit, een klein roostertje, een beetje mint, gedachten aan tropisch fruit (mango,ananas en passievrucht). De smaak is, door de lange tijd "sur lie", opmerkelijk krachtig voor een Verdejo. Aromatisch, intens fruit, romige vleugjes van vanille en brioche op een mineralige ondergrond. Supermooie, ronde en lange afdronk.

Vivino: 3.9 sterren

Druivenras Verdejo
Oogstjaar 2019
Productie
Alcoholpercentage 13 %
Kleur In het glas mooi stro-geel met groenige randjes en citroenige glinsteringen. Mooi schoon en helder. 
Geur Fruitig met mineraliteit, een klein roostertje, een beetje mint, gedachten aan tropisch fruit (mango,ananas en passievrucht)..
Smaak De smaak is, door de lange tijd "sur lie", opmerkelijk krachtig voor een Verdejo. Aromatisch, intens fruit, romige vleugjes van vanille en brioche op een mineralige ondergrond. Supermooie, ronde en lange afdronk.
Serveren bij Lekker koud serveren als aperitief. Bij vis en zeevruchten (oesters!), verse foie, wit vlees, witte kazen.gevogelte, pasta, Iberico ham, stevige gerijpte kazen, blauwe kaas. Goed gesprek!.
Serveertemperatuur 6-8° C
Wijnsoort witte wijn
Wijnhuis Bodega Viñaguereña
Land Spanje
Regio Toro (Zamora)
Appellatie D.O. Toro
Biologisch gecertificeerd neen
Inhoud 75 cl.
Verpakt per 6
Verpakking doos
Schroefdop neen