Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Javier Ruiz Verdejo 2022
Nieuw

Javier Ruiz Verdejo 2022

Per fles

€11,00 Incl. BTW
€9,09 Excl. BTW

Per doos van 6 flessen

€66,00 Incl. BTW
€54,55 Excl. BTW
Prachtige "sur lie" (sobre lias) gerijpte 100% Verdejo van Bodega Javier Ruiz. Een heel bijzondere witte wijn uit de D.O. Rueda. Vivino: 3.9 sterren. Lees meer
Toevoegen aan winkelwagen
  • Voor 15:00 besteld, de volgende dag in huis.
Beschrijving

Bodega Javier Ruiz

Bodega Javier Ruiz is een jong bedrijf. Opgericht in 2014 met als doel kwaliteitswijnen te produceren. De Bodega bevindt zich in Villanuevo de Duero, in de provincie Valladolid, op korte afstand van de rivier de Duero. Hier ligt de focus volledig op de Verdejo en men maakt prachtige witte wijnen onder de D.O Rueda.

Er wordt veel belang gehecht aan de omgeving en het milieu. Traditie en innovatie worden bij Javier Ruiz gecombineerd; de meest geavanceerde technologie wordt toegepast op oude tradities van wijn maken. Door te concentreren op twee wijnen blijkt perfectie binnen handbereik te liggen!

Voor meer informatie over Bodega Javier Ruiz, klik hier.

Vinificatie van de Javier Ruiz Verdejo Sobre Lias

Dit is een bijzondere Verdejo vanwege de rijping, gedurende 3 tot 4 maanden, "sobre lias", d.w.z. op de schillen van de druiven. Hierdoor wordt er extra smaak en diepgang aan de wijn toegevoegd.

De oogst is 's-nachts om zo de frisheid van de druiven te bewaren. Vervolgens zachte persing om het sap te veroveren. Alcoholische fermentatie in inox vaten onder gecontroleerde temperatuur. De most wordt regelmatig omgepompt om een evenwichtige aromatische verdeling te bereiken. Koude pre-fermentatie en rijping "sobre lias" gedurende 3 tot 4 maanden. Deze wijn is 100% Verdejo; de druiven zijn afkomstig van 60 jaar oude wijnstokken.

Kleur, geur en smaak van de Javier Ruiz Verdejo

In het glas mooi helder stro-geel met groenige nuances. Mooi schoon en helder. Mooie aromatische, maar toch frisse en elegante, maar ook complexe neus. Exotisch fruit met tonen van citrus. Maar ook witte bloemen, vers gras en venkel. De smaak is, door de lange tijd "sobre lias", opmerkelijk krachtig voor een Verdejo. Heel droog met een klein "zoetje" aan het begin, uitgebalanceerde aciditeit met op het eind een klein "bittertje" dat zo typerend is voor Verdejo. Mooie ronde en lange afdronk.

Vivino: 3.9 sterren

Druivenras Verdejo
Oogstjaar 2022
Productie
Alcoholpercentage 13 %
Kleur In het glas mooi helder stro-geel met groenige nuances. 
Geur Mooie aromatische, maar toch frisse en elegante, maar ook complexe neus. Exotisch fruit met tonen van citrus. Maar ook witte bloemen, vers gras en venkel.
Smaak De smaak is, door de lange tijd "sobre lias", opmerkelijk krachtig voor een Verdejo. Heel droog met een klein "zoetje" aan het begin, uitgebalanceerde aciditeit met op het eind een klein "bittertje" dat zo typerend is voor Verdejo. Ronde en lange afdronk.
Serveren bij Lekker koud serveren als aperitief. Bij vis en zeevruchten (oesters!), verse foie, wit vlees, witte kazen. Salades.
Serveertemperatuur 6-8° C
Wijnsoort witte wijn
Wijnhuis Bodega Javier Ruiz
Land Spanje
Regio Rueda
Appellatie D.O. Rueda
Biologisch gecertificeerd neen
Inhoud 75 cl.
Verpakt per 6
Verpakking doos
Schroefdop neen