Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Livius Blanco Fermentada en Barrica Reserva 2018
Nieuw

Livius Blanco Fermentada en Barrica Reserva 2018

Per fles

€23,95 Incl. BTW
€19,79 Excl. BTW

Per doos van 6 flessen

€143,70 Incl. BTW
€118,76 Excl. BTW
Een bijzondere witte wijn uit La Rioja; voor de kenner. 12 maanden gerijpt. De druiven zijn afkomstig van wijnstokken die 110 - 115 jaar geleden zijn geplant. Lees meer

Dit product is even uitverkocht en binnenkort weer leverbaar.

  • Voor 15:00 besteld, de volgende dag in huis.
Beschrijving

Bodegas Alvia

In het hart van La Rioja Alta vlakbij Ventosa, vinden we Bodegas Alvia. Een prachtige winery gelegen pal aan de Camino de Santiago. Hier maakt men op de klassieke manier een prachtig scala van witte en rode wijnen. 

Bodegas Alvia beschikt over circa 30 hectare aan wijngaarden met Tempranillo, Garnacha, Graciano, Viura en Malvasia druiven. De wijngaarden liggen in de buurt van verschillende dorpen, zoals Leza, Labastida, San Vincente de la Sonsierra en Rivas de Tereso, maar ook dichterbij de bodega in Huercanos, Cenicero en Ventos. Alle wijngaarden zijn hoger gelegen zodat de Atlantische invloeden hier goed hun werk kunnen doen. 

Bodegas Alvia brengt haar wijnen op de markt onder de namen Mileto en Livius.

Livius is Alvia's premium merk met wijn van druiven afkomstig van zeer oude wijnstokken. Indrukwekkend mooie flessen.

Voor meer informatie over Bodegas Alvia in La Rioja, klik hier Bodegas Alvia.

De vinificatie van Livius Blanco Fermentado en Barrica

De Livius Blanco Fermentado en Barrica is een mooie blend van de Viura druif (70%) en de Malvasia druif (30%). De druiven zijn afkomstig van hoger gelegen wijngaarden van wijnstokken die tussen 1903 en 1907 zijn geplant. Dat betekent dat de opbrengst per hectare laag is. De pluk is handmatig en de druiven worden verzameld in kleine plastic kistjes waar plaats is voor maximaal 15 kg. Zo worden de druiven niet al direct na het plukken geplet. De oogst wordt tros voor tros geselecteerd. Vervolgens gaan de druiven in een ontstemmer-breker. Gedurende de eerst 24 uur vindt koude pre-fermentatie plaats in kegelvormige inox vaten. Daarna lichte verticale persing en batonage 'sur lie' gedurende 6 maanden. Daarna fermentatie en rijping in nieuwe vaten van Frans en Hongaars eiken gedurende 12 maanden. Kleine productie van slechts 6.000 flessen.

Kleur, geur en smaak van de Livius Blanco Fermentado en Barrica

In het glas intense gouden tonen. De neus geeft gedachten aan witte bloemen, citrus en tonen van honing. In de mond, vol en gestructureerd, fris en toch zacht; complex en evenwichtig met elegante houttonen. De afdronk is groots en intens. Beetje rokerig met mineralen tot slot.

Dit is wel een wijn voor de kenner en liefhebber die houdt van een bijzondere witte wijn. Hoge waarderingen van James Suckling (90 punten), Tim Atkin (91 punten) en Wine Searcher (4 sterren). De Livius Blanco Fermetado en Barrica is door Decanter 2022 uitgeroepen tot één van de Top 20 witte wijnen van Spanje.

Druivenras Viura (70%) en Malvasia (30%)
Oogstjaar 2018
Productie 6.000 flessen
Alcoholpercentage 13 %
Kleur In het glas intense gouden tonen
Geur De neus geeft gedachten aan witte bloemen, citrus en tonen van honing.
Smaak In de mond, vol en gestructureerd, fris en toch zacht; complex en evenwichtig met elegante houttonen. De afdronk is groots en intens. Beetje rokerig met mineralen tot slot.
Serveren bij mooie visgerechten; oesters!
Serveertemperatuur 6-8° C
Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Bodegas Alvia
Land Spanje
Regio La Rioja
Appellatie D.O. Rioja
Biologisch gecertificeerd neen
Inhoud 75 cl.
Verpakt per 6
Verpakking doos
Schroefdop neen