Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Livius Tempranillo Reserva 2010
Nieuw

Livius Tempranillo Reserva 2010

Per fles

€33,95 Incl. BTW
€28,06 Excl. BTW

Per doos van 6 flessen

€203,70 Incl. BTW
€168,35 Excl. BTW
Een indrukwekkende Tempranillo; een echte Rioja uit het boekje! 18 - 24 maanden gerijpt op Frans, Amerikaans en Hongaars eiken. De druiven zijn afkomstig van wijnstokken die tussen 1905 en 1920 zijn geplant. Lees meer
Toevoegen aan winkelwagen
  • Voor 15:00 besteld, de volgende dag in huis.
Beschrijving

Bodegas Alvia

In het hart van La Rioja Alta vlakbij Ventosa, vinden we Bodegas Alvia. Een prachtige winery gelegen pal aan de Camino de Santiago. Hier maakt men op de klassieke manier een prachtig scala van witte en rode wijnen. 

Bodegas Alvia beschikt over circa 30 hectare aan wijngaarden met Tempranillo, Garnacha, Graciano, Viura en Malvasia druiven. De wijngaarden liggen in de buurt van verschillende dorpen, zoals Leza, Labastida, San Vincente de la Sonsierra en Rivas de Tereso, maar ook dichterbij de bodega in Huercanos, Cenicero en Ventos. Alle wijngaarden zijn hoger gelegen zodat de Atlantische invloeden hier goed hun werk kunnen doen. 

Bodegas Alvia brengt haar wijnen op de markt onder de namen Mileto en Livius.

Livius is Alvia's premium merk met wijn van druiven afkomstig van zeer oude wijnstokken. Indrukwekkend mooie flessen.

Voor meer informatie over Bodegas Alvia in La Rioja, klik hier Bodegas Alvia.

 

De vinificatie van Livius Tempranillo Reserva

De Livius Tempranillo Reserva is 100% Tempranillo. De druiven zijn afkomstig van hoger gelegen wijngaarden van wijnstokken die tussen 1905 en 1920 zijn geplant. Dat betekent dat de opbrengst per hectare laag is. De pluk is handmatig en de druiven worden verzameld in kleine plastic kistjes waar plaats is voor maximaal 15 kg. Zo worden de druiven niet al direct na het plukken geplet. De oogst wordt handmatig tros voor tros geselecteerd op een sorteertafel. Vervolgens gaan de druiven in een ontstemmer-breker. Gedurende drie dagen vindt koude pre-fermentatie plaats in kegelvormige inox vaten. Daarna handmatige lichte verticale persing. Malolactische fermentatie in nieuwe houten vaten van Frans, Amerikaans en Hongaars eiken gedurende 18 tot 24 maanden; daarna rijping op fles. Kleine productie van slechts 6.000 flessen.

 

Kleur, geur en smaak van de Livius Tempranillo Reserva

In het glas intense kersenkleur. De neus is mooi fruitig met een minerale achtergrond. In de mond proef je meteen het samenspel tussen de lichte houttonen en die van chocolade, caramel en kruidigheid. Goede structuur met de krachtige en tegelijkertijd fluweelzachte smaak die zo typerend is voor een mooie Rioja. De afdronk is lang en intens. 

Deze wijn geniet hoge waarderingen van de experts: James Suckling (92 punten), Tim Atkin (92 punten) en Wine Enthusiast (93 punten). Vivino sluit aan met 4.1 sterren. Voor liefhebbers van Rioja een geweldige keuze!

Druivenras Tempranillo
Oogstjaar 2010
Productie 6.000 flessen
Alcoholpercentage 14.5%
Kleur In het glas intense kersenkleur.
Geur De neus is mooi fruitig met een minerale achtergrond.
Smaak In de mond proef je meteen het samenspel tussen de lichte houttonen en die van chocolade, caramel en kruidigheid. Goed structuur met de krachtige en tegelijkertijd fluweelzachte smaak die zo typerend is voor een mooie Rioja. De afdronk is lang en intens. 
Serveren bij Rood vlees, gevogelte, wild en krachtige kazen. Maar ook bij een goed gesprek bij de open haard!
Serveertemperatuur 16-18° C
Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Bodegas Alvia
Land Spanje
Regio La Rioja
Appellatie D.O. Rioja
Biologisch gecertificeerd neen
Inhoud 75 cl.
Verpakt per 6
Verpakking doos
Schroefdop neen