Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Mileto Gran Reserva 2016
Nieuw

Mileto Gran Reserva 2016

Per fles

€19,50 Incl. BTW
€16,12 Excl. BTW

Per doos van 6 flessen

€117,00 Incl. BTW
€96,69 Excl. BTW
Een mooie klassieke Rioja; blend van Tempranillo (90%) en Graciano en Garnacha (ieder 5%). Vivino: 3.8 sterren. Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding! Lees meer
Toevoegen aan winkelwagen
  • Voor 15:00 besteld, de volgende dag in huis.
Beschrijving

Bodegas Alvia

In het hart van La Rioja Alta vlakbij Ventosa, vinden we Bodegas Alvia. Een prachtige winery gelegen pal aan de Camino de Santiago. Hier maakt men op de klassieke manier een prachtig scala van witte en rode wijnen. 

Bodegas Alvia beschikt over circa 30 hectare aan wijngaarden met Tempranillo, Garnacha, Graciano, Viura en Malvasia druiven. De wijngaarden liggen in de buurt van verschillende dorpen, zoals Leza, Labastida, San Vincente de la Sonsierra en Rivas de Tereso, maar ook dichterbij de bodega in Huercanos, Cenicero en Ventos. Alle wijngaarden zijn hoger gelegen zodat de Atlantische invloeden hier goed hun werk kunnen doen. 

Bodegas Alvia brengt haar wijnen op de markt onder de namen Mileto en Livius.

Voor meer informatie over Bodegas Alvia in La Rioja, klik hier Bodegas Alvia.

De vinificatie van Mileto Gran Reserva

De Mileto Gran Reserva is een mooie blend van Tempranillo (90%) en Graciano en Garnacha (ieder 5%). Handmatige oogst in kistjes voor maximaal 15 kg. druiven. Dat voorkomt vroegtijdig pletten. De druiven zijn afkomstig van oude wijnstokken van gemiddeld 60 jaar. De leeftijd van de wijnstokken impliceert mooie druiven maar tevens een lage opbrengst per hectare. De druiven worden na selectie en ontsteling en eerste persing naar inox vaten overgebracht. Gecontroleerde fermentatie bij een stabiele temperatuur van 27°C. Na persing stabilisatie in inox vaten. Vervolgens  rijping op Frans, Amerikaans  en Hongaars eiken gedurende tenminste 24 maanden. Kleine productie van 6.000 flessen.

Kleur, geur en smaak van de Mileto Gran Reserva

In het glas intense kleur van donkere granaat. Prachtige aroma's van rijp fruit, pruimen, braambessen met een vleugje drop in de verte. Soepel binnenkomst in de mond, goed vol glas, goed gestructureerd met ronde tannines. Fluweel! Mooie lange afdronk.

Brede erkenning van de experts: James Suckling (92 punten), Tim Atkin (93), Golden Sommeliers Choice Awards (91) en Wine Enthusiast (92). Gouden medailles van Gilbert & Gaillard in 2021, Mundusvini, Bacchus de Oro 2017. Vivino: 3.8 sterren.

Druivenras Tempranillo (90%), Graciano en Garnacha
Oogstjaar 2016
Productie 6.000 flessen
Alcoholpercentage 14%
Kleur In het glas intense kleur van donkere granaat.
Geur Prachtige aroma's van rijp fruit, pruimen, braambessen met een vleugje drop in de verte.
Smaak Soepel binnenkomst in de mond, goed vol glas, goed gestructureerd met ronde tannines. Fluweel! Mooie lange afdronk.
Serveren bij Rood vlees, gevogelte, en wild, stoofschotels, gegrild vlees, Iberische gerookte ham en rijpe kazen.
Serveertemperatuur 16-17° C
Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Bodegas Alvia
Land Spanje
Regio La Rioja
Appellatie D.O. Rioja
Biologisch gecertificeerd neen
Inhoud 75 cl.
Verpakt per 6
Verpakking doos
Schroefdop neen