Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Pirineos Montesierra Blanco 2022

Pirineos Montesierra Blanco 2022

Per fles

€9,65 Incl. BTW
€7,98 Excl. BTW

Per doos van 6 flessen

€57,90 Incl. BTW
€47,85 Excl. BTW
Een frisse, expressieve en harmonieuze wijn van Chardonnay, Gewurtztraminer en Macabeo van het huis Bodega Pirineos. Lees meer
Toevoegen aan winkelwagen
  • Voor 15:00 besteld, de volgende dag in huis.
Beschrijving

Het verhaal van Bodega Pirineos

Bodega Pirineos is te vinden in Somontano, in de heuvels van de Sierra de Ubiergo. 

Somontano ligt aan de voet van de Pyreneeën in Aragón. Het klimaat, de bodemgesteldheid en de hoogte maken Somontano uniek en verschillend van alle andere wijngebieden in Spanje. Naast de Garnacha (Grenache) worden ook andere druivenrassen geteeld, waaronder Tempranillo, Cabernet Sauvignon en Merlot voor de rode wijnen en Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gewürtztraminer en Macabeo voor de witte wijnen.

Nadat de regio Somontano in 1984 werd erkend als D.O., werd Bodega Pirineos in 1993 opgericht met als doel de gezamenlijke know how van zo'n 150 kleine wijnboeren te bundelen om zo wijnen van hoge kwaliteit te maken.

Vinificatie van Montesierra Blanco

Net als alle andere wijnen van Bodega Pirineos, wordt de Montesierra Blanco gemaakt door de chief-wijnmaker Jesús Astrain, één van de bekendste namen in Somontano. De Chardonnay, Gewürtztraminer en Macabeo wijngaarden liggen op circa 600 meter hoogte in de heuvels van de Sierra Candelera, aan de voet van de magnifieke Sierra de Guara bergketen. De ondergrond is kalkrijk. De Montesierra Blanco is het resultaat van een harmonieuze driehoeksverhouding tussen Chardonnay, Gewürtztraminer en Macabeo. Gisting is in inox vaten bij een constante temperatuur van 16 - 18°C gedurende 7 tot 10 dagen. Voor de fermentatie is er gedurende enkele uren koude maceratie (het in de most weken van druivenschillen) toegepast.

Kleur, geur en smaak van Montesierra Blanco

De Montesierra Blanco is transparant, helder bleek geel in het glas met groenige reflecties. Door de combinatie van Chardonnay, Gewürtztraminer en Macabeo heeft het aroma interessante schakeringen: citrus (limoen en citroen) vermengt zich met sinaasappelbloesem, meloen en hints van kruisbessen. De citroenige energie en warmte van Chardonnay komen hier samen met de floraliteit van Gewürtztraminer; de toevoeging van Macabeo geeft de wijn de extra frisheid en finesse. De smaak is fris maar met volume en diepgang en een aromatische harmonie die een lange afdronk geeft. 

Druivenras Chardonnay, Gewürtztraminer en Macabeo
Oogstjaar 2022
Productie
Alcoholpercentage 13.5 %
Kleur transparant, helder bleek geel in het glas met groenige reflecties.
Geur Door de combinatie van Chardonnay, Gewürtztraminer en Macabeo heeft het aroma interessante schakeringen: citrus (limoen en citroen) vermengt zich met sinaasappelbloesem, meloen en hints van kruisbessen.
Smaak De citroenige energie en warmte van Chardonnay komen hier samen met de floraliteit van Gewurtztraminer en de toevoeging van Macabeo geeft de wijn de extra finesse. De smaak is fris maar met volume en diepgang; aromatische harmonie en lange afdronk.
Serveren bij Aperitief en terras! Wit vlees, vis en groentenschotels; zachte kazen.
Serveertemperatuur 4-6° C
Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Bodega Pirineos
Land Spanje
Regio Somontano
Appellatie D.O. Somontano
Biologisch gecertificeerd neen
Inhoud 75 cl.
Verpakt per 6
Verpakking doos
Schroefdop neen