Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Munia Especial 2020
Nieuw

Munia Especial 2020

Per fles

€21,50 Incl. BTW
€17,77 Excl. BTW

Per doos van 6 flessen

€129,00 Incl. BTW
€106,61 Excl. BTW
Een echte Toro! Prachtige Gran Reserva van 100% Tinta de Toro afkomstig van 100 - 120 jaar oude wijnstokken. Vivino: 4 sterren Lees meer
Toevoegen aan winkelwagen
  • Voor 15:00 besteld, de volgende dag in huis.
Beschrijving

Bodegas Viñaguereña

Bodega Viñaguereña is te vinden in de wijnstreek D.O. Toro aan de oevers van het riviertje de Guereña, een aftakking van de Duero. Temidden van een terrein van 82 hectare, waarvan slechts 22 hectare gebruikt wordt voor de wijnbouw. Hier gelooft men dat de diversiteit van het landschap bijdraagt aan de kwaliteit van de wijn.

Prachtige oude wijnstokken worden gecombineerd met de modernste technologie en het resultaat is geweldig! De focus ligt hier op de Tinta de Toro, een variant van de Tempranillo druif, maar de Tinta de Toro is wat kleiner en heeft een wat dikkere schil.

De wijnen van Bodega Viñaguereña zijn verrassend door hun balans en elegantie. De zorg die aan de wijngaarden wordt besteed, het microklimaat, de selectie van de druiven en het productieproces zorgen voor perfecte wijnen. Rijping voornamelijk op Frans eiken.

De naam "Munia" verwijst naar Koningin Munia de Álava, Dona de Castilla (740 - 780 AD). Zij was de echtgenote van Koning Fruela I van Asturië. Deze Koning Fruela I had Munia de Álava, een jonge vrouw uit een voorname adellijke familie, geschaakt toen hij een Baskische opstand onderdrukte. Hij besefte wel dat dit grensoverschrijdend gedrag was en huwde Munia vervolgens. Uit dit huwelijk kwam een zoon voort, Alfonso II van Asturië (bijgenaamd de Reine). Koning Fruela I was waarschijnlijk geen zachtmoedige echtgenoot; zijn bijnaam was El Cruel (de Wrede). Hij leefde van 722 tot 768. In dat jaar werd hij, zoals dat toen in betere kringen gebruikelijk was, vermoord in de mooie stad Cangas de Onís. Dit was overigens nadat Fruela I eerst eigenhandig zijn broer Vimerano vermoord had. Het was daar een gezellige boel.

De mooie Munia de Álava leeft nu voort op de etiketten van de voortreffelijke wijnen van Bodega Viñaguereña.

Voor meer informatie over Bodega Viñaguereña klik hier.

Vinificatie van de Munia Especial

De Tinta de Toro druiven zijn afkomstig van de eigen wijngaarden van Bodega Viñaguereña aan de oevers van de rivier de Guereña, een zijrivier van de Duero en van nabijgelegen wijngaarden van locale wijnboeren, met tussen de 100 en 120 jaar oude wijnstokken. Handmatige geselecteerde pluk in kistsjes van maximaal 15 kg.; zo wordt vroegtijdig pletten vermeden. Handmatige ontsteling en persing. Alcoholische en malolactische fermentatie in vaten van Frans eiken. Rijping gedurende 24 maanden op Frans eiken.

Kleur, geur en smaak van de Munia Especial

In het glas mooi donker robijnrood met elegante kardinaalpaarse straling. Prachtige volwassen complexe en intense neus die de goede ontwikkeling van deze wijn weerspiegelt. Een beetje rokerig, leder, vijgenbrood, tabak en cederhout met een vleugje specerij (nootmuskaat en kruidnagel), zwart fruit (pruimen, bosbessen), mooie mineraliteit met een beetje truffel. In de mond goede tannines en mooie houttonen, maar niet saai! Levendig en soepel met veel fruit. Mooi gestructureerde elegantie; zijdezacht met ondertonen van tabak, mineraliteit en gebrande koffie. In evenwicht en met een geweldige afdronk.

Vivino: 4 sterren

Druivenras Tempranillo (Tinta de Toro)
Oogstjaar 2020
Productie
Alcoholpercentage 14,5 %
Kleur In het glas mooi donker robijnrood met elegante kardinaalpaarse straling.
Geur Prachtige volwassen complexe en intense neus die de goede ontwikkeling van deze wijn weerspiegelt. Een beetje rokerig, leder, vijgenbrood, tabak en cederhout met een vleugje specerij (nootmuskaat en kruidnagel), zwart fruit (pruimen, bosbessen), mooie min
Smaak In de mond goede tannines en mooie houttonen, maar niet saai! Levendig en soepel met veel fruit. Mooi gestructureerde elegantie; zijdezacht met ondertonen van tabak, mineraliteit en gebrande koffie. In evenwicht en met een geweldige afdronk.
Serveren bij Bij rood vlees, stoof- of roastschotels, wild, stevige gerijpte kazen, blauwe kaas. Goed gesprek!.
Serveertemperatuur 16-18° C
Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Bodega Viñaguereña
Land Spanje
Regio Toro (Zamora)
Appellatie D.O. Toro
Biologisch gecertificeerd neen
Inhoud 75 cl.
Verpakt per 6
Verpakking doos
Schroefdop neen