Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Pirineos 3404 Tinto 2021

Pirineos 3404 Tinto 2021

Per fles

€10,50 Incl. BTW
€8,68 Excl. BTW

Per doos van 6 flessen

€63,00 Incl. BTW
€52,07 Excl. BTW
Een jonge, maar expressieve en harmonieuze rode wijn van Cabernet Sauvignon, Garnacha Tinta en Moristel. Vivino: 3.6 sterren. Lees meer
Toevoegen aan winkelwagen
  • Voor 15:00 besteld, de volgende dag in huis.
Beschrijving

Het verhaal van Bodega Pirineos

Bodega Pirineos is te vinden in Somontano, in de heuvels van de Sierra de Ubiergo. 

Somontano ligt aan de voet van de Pyreneeën in Aragón. Het klimaat, de bodemgesteldheid en de hoogte maken Somontano uniek en verschillend van alle andere wijngebieden in Spanje. Naast de Garnacha worden ook andere druivenrassen geteeld, waaronder Tempranillo, Cabernet Sauvignon en Merlot voor de rode wijnen en Sauvignon Blanc, Chardonnay en Gewürtztraminer voor de witte wijnen.

Nadat de regio Somontano in 1984 werd erkend als D.O., werd Bodega Pirineos in 1993 opgericht met als doel de gezamenlijke know how van zo'n 150 kleine wijnboeren te bundelen om zo wijnen van hoge kwaliteit te maken.

Vinificatie van Pirineos 3404 Tinto

Net als alle andere wijnen van Pirineos, wordt de Pirineos 3404 Tinto gemaakt door de chief-wijnmaker Jesús Astrain, één van de bekendste namen in Somontano. De wijngaarden liggen op circa 600 meter hoogte in het gebied tussen Barbastro en Salas. De wijngaarden hebben een kalkrijke leemlaag op platen van mergel of zandsteen, met goede water-retentie. De Pirineos 3404 Tinto harmonieert mooi de Cabernet Sauvignon met de Garnacha Tinta en de Moristel.

De naam op het etiket, 3404, verwijst naar de Pico de Aneto, met 3404 meter de hoogste berg van de Pyreneeën. 

De oogst is ingericht op het behouden van de specifieke eigenschappen van de verschiillende druivensoorten en richt zich op kwaliteit. Fermentatie op gematigde temperatuur om de fruitigheid te bewaren. De aromatische complexiteit is het gevolg van zachtmoedige maceratie.

Kleur, geur en smaak van Pirineos 3404 Tinto

De Pirineos 3404 Tinto is intens rood van kleur met violette tonen in het glas. De aroma's zijn interessant, met rood en zwart fruit, specerijen en peper. De smaak is vol en expressief, zacht en bijna romig. Lange afdronk. 

Een beoordeling met 3.6 sterren van Vivino.

Druivenras Cabernet Sauvignon, Garnacha Tinta en Moristel
Oogstjaar 2021
Productie
Alcoholpercentage 14 %
Kleur intens rood van kleur met violette tonen in het glas
Geur De aroma's zijn interessant, met rood en zwart fruit, specerijen en peper
Smaak De smaak is vol en expressief, zacht en bijna romig. Lange afdronk.
Serveren bij Aperitief en terras! Tapas, Iberico ham, kaas maar ook bij mediterrane schotelsotels zoals risotto, groenten tempura, wit vlees, kip en gevogelte
Serveertemperatuur 14-16° C
Wijnsoort rood
Wijnhuis Bodega Pirineos
Land Spanje
Regio Somontano
Appellatie D.O. Somontano
Biologisch gecertificeerd neen
Inhoud 75 cl.
Verpakt per 6
Verpakking doos
Schroefdop neen