Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Segares Gran Reserva 2008
Nieuw

Segares Gran Reserva 2008

Per fles

€25,00 Incl. BTW
€20,66 Excl. BTW

Per doos van 6 flessen

€150,00 Incl. BTW
€123,97 Excl. BTW
Een wijn om stil van te worden! Een superbe Rioja die prachtig op dronk is, maar ook nog een aantal jaren kan liggen! Mooie 100% Tempranillo van het kleine wijnhuis Nestares Eguizabal. Kleine productie van 3.000 flessen. Vivino: 4.3 sterren! Lees meer
Toevoegen aan winkelwagen
  • Voor 15:00 besteld, de volgende dag in huis.
Beschrijving

Bodegas Nestares Eguizabal

Geduld is een schone zaak! Bij Nestares Eguizabal plantte men de eerste wijnstokken in 1983. Na ruim 15 jaar cultiveren begon men in 1998 voor het eerst met de verkoop van wijn. Witte wijn en rosé, maar vooral rode wijn gemaakt naar de traditie van La Rioja, 100% Tempranillo.

De wijngaarden bevinden zich op een hoogvlakte die op een hoogte tussen 250 en 650 meter is ingeklemd tussen de Valle de Ocón en de Valle de Jubera. De nadruk ligt op Tempranillo; van de circa 35 hectare aan wijngaarden is circa 30 hectare bebouwd met Tempranillo stokken. Lees meer over Bodegas Nestares Eguizabal.

 

Vinificatie van de Segares Gran Reserva 2008

De Tempranillo druiven die voor de Segares Gran Reserva komen van een wijngaard van circa 4 hectare op 530 meter hoogte. De wijnstokken zijn in 1983 geplant en nu dus circa 39 jaar oud. De grond bestaat hier voornamelijk uit kalkhoudende leemklei. Koude maceratie voor de fermentatie gedurende 7 dagen en na fermentatie nog eens 25 dagen. Zachte klaring en lichte filtering behouden de smaak en complexiteit van deze wijn. Vervolgens rijping gedurende 24 maanden op Amerikaans eiken en nog eens 72 maanden op fles. De wijn is, zegt men, op zijn best 20(!) jaar na het oogstjaar maar is nu al volledig op dronk. De productie bedraagt slechts 3.000 flessen per jaar.

Kleur, geur en smaak van de Segares Gran Reserva 2008

Deze wijn opent zich makkelijker als men hem even decanteert. De kleur is diep kersenrood met randjes van dakpanrood; de wijn traant mooi in het glas. Een intense neus met mooie elegante tonen van zwart fruit, pruimen in harmonie met tonen van cederhout en tabak. Een krachtige entree, nestelt zich goed centraal in de mond. Fijne tonen van cederhout, rijpe pruimen, vleugje tabak en specerijen. Opmerkelijke structuur, fluweelzacht met mooie aciditeit en zachte tannines. Mooie persistente afdronk zonder elegantie te verliezen. Vivino geeft de Segares Gran Reserva 4.3 sterren, Tim Atkin 93 punten.

Druivenras Tempranillo
Oogstjaar 2008
Productie 3.000 flessen
Alcoholpercentage 14 %
Kleur De kleur is diep kersenrood met randjes van dakpanrood; de wijn traant mooi in het glas.
Geur Een intense neus met mooie elegante tonen van zwart fruit, pruimen in harmonie met tonen van cederhout en tabak.
Smaak Een krachtige entré, nestelt zich goed centraal in de mond. Fijne tonen van cederhout, rijpe pruimen, vleugje tabak en specerijen. Opmerkelijke structuur, fluweelzacht met mooie aciditeit en zachte tannines. Mooie persistente afdronk zonder elegantie te v
Serveren bij Ondanks zijn leeftijd is deze wijn een aimabele tafelgenoot! Bij paella met kip of konijn, bij mooi rood vlees, wild, geroosterd vlees (lam!).
Serveertemperatuur 16-18° C
Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Nestares Eguizabal
Land Spanje
Regio La Rioja
Appellatie D.O. Rioja
Biologisch gecertificeerd neen
Inhoud 75 cl.
Verpakt per 6
Verpakking doos
Schroefdop neen