Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Segares Reserva 2012
Nieuw

Segares Reserva 2012

Per fles

€18,95 Incl. BTW
€15,66 Excl. BTW

Per doos van 6 flessen

€113,70 Incl. BTW
€93,97 Excl. BTW
Een superbe gerijpte Rioja! Mooie 100% Tempranillo van het kleine wijnhuis Nestares Eguizabal. Kleine producie van 3.000 flessen. Vivino: 4.2 sterren! Lees meer
Toevoegen aan winkelwagen
  • Voor 15:00 besteld, de volgende dag in huis.
Beschrijving

Bodegas Nestares Eguizabal

Geduld is een schone zaak! Bij Nestares Eguizabal plantte men de eerste wijnstokken in 1983. Na ruim 15 jaar cultiveren begon men in 1998 voor het eerst met de verkoop van wijn. Witte wijn en rosé, maar vooral rode wijn gemaakt naar de traditie van La Rioja, 100% Tempranillo.

De wijngaarden bevinden zich op een hoogvlakte die op een hoogte tussen 250 en 650 meter is ingeklemd tussen de Valle de Ocón en de Valle de Jubera. De nadruk ligt op Tempranillo; van de circa 35 hectare aan wijngaarden is circa 30 hectare bebouwd met Tempranillo stokken. Lees meer over Bodegas Nestares Eguizabal.

 

Vinificatie van de Segares Reserva 2012

De Tempranillo druiven die voor de Segares Reserva komen van een wijngaard van circa 4 hectare op 530 meter hoogte. De wijnstokken zijn in 1983 geplant en nu dus circa 40 jaar oud. De grond bestaat hier voornamelijk uit kalkhoudende leemklei. Koude maceratie. Zachte klaring en lichte filtering behouden de smaak en complexiteit van deze wijn. Vervolgens rijping gedurende 18 maanden op Frans en Amerikaans eiken en nog eens 18 maanden op fles. De wijn is op zijn best zo'n 12 jaar na het oogstjaar. De productie bedraagt slechts 3.000 flessen per jaar.

 

Kleur, geur en smaak van de Segares Reserva

De kleur is diep robijnrood en de wijn traant mooi in het glas. Een intense neus met mooie elegante tonen van rood en zwart fruit, prachtig in harmonie met een roostertje en een vleugje balsamico. Een krachtige entree, goede structuur, fluweelzacht met mooie aciditeit en zachte tannines. Mooie persistente afdronk. Vivino geeft de Segares Reserva 4.2 sterren.

Druivenras Tempranillo
Oogstjaar 2012
Productie 3.000 flessen
Alcoholpercentage 14 %
Kleur De kleur is diep robijnrood en de wijn traant mooi in het glas.
Geur Een intense neus met mooie elegante tonen van rood en zwart fruit, prachtig in harmonie met een roostertje en een vleugje balsamico.
Smaak Een krachtige entré, goede structuur, fluweelzacht met mooie aciditeit en zachte tannines. Mooie persistente afdronk.
Serveren bij Deze prachtige wijn is een prachtige tafelgenoot! Hij doet mee met alle gerechten, maar is op zijn best bij foie gras, een mooie tenderloin en bij gerijpte schapenkaas. Bij voorkeur decanteren!
Serveertemperatuur 16-18° C
Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Nestares Eguizabal
Land Spanje
Regio La Rioja
Appellatie D.O. Rioja
Biologisch gecertificeerd neen
Inhoud 75 cl.
Verpakt per 6
Verpakking doos
Schroefdop neen