Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Pirineos Señorio de Lazán Crianza 2019

Pirineos Señorio de Lazán Crianza 2019

Per fles

€11,90 Incl. BTW
€9,83 Excl. BTW

Per doos van 6 flessen

€71,40 Incl. BTW
€59,01 Excl. BTW
Een moderne rode wijn op basis van een traditionele blend van Cabernet Sauvignon, Tempranillo en Merlot. Het oogstjaar 2019 van deze Crianza wordt door Vivino gehonoreerd met "behoort tot de beste 8% van alle wijnen ter wereld". Lees meer
Toevoegen aan winkelwagen
  • Voor 15:00 besteld, de volgende dag in huis.
Beschrijving

Het verhaal van Bodega Pirineos

Bodega Pirineos is te vinden in Somontano, in de heuvels van de Sierra de Ubiergo. 

Somontano ligt aan de voet van de Pyreneeën in Aragón. Het klimaat, de bodemgesteldheid en de hoogte maken Somontano uniek en verschillend van alle andere wijngebieden in Spanje. Naast de Garnacha worden ook andere druivenrassen geteeld, waaronder Tempranillo, Cabernet Sauvignon en Merlot voor de rode wijnen en Sauvignon Blanc, Chardonnay en Gewürtztraminer voor de witte wijnen.

Nadat de regio Somontano in 1984 werd erkend als D.O. werd Bodega Pirineos in 1993 opgericht met als doel de gezamenlijke know how van zo'n 150 kleine wijnboeren te bundelen om zo wijnen van hoge kwaliteit te maken.

Vinificatie van Señorio de Lazán Crianza

Net als alle andere wijnen van Pirineos, wordt de Señorio de Lazán Crianza gemaakt door de chief-wijnmaker Jesús Astrain, één van de bekendste namen in Somontano. De Cabernet Sauvignon, Tempranillo en Merlot druiven komen van de oudste wijngaarden van Bodega Pirineos, gelegen tussen de twee Aragonese dorpjes Salas Altas en Salas Bajas. De wijnstokken zijn tussen de 10 en 45 jaar oud. Señorio de Lazán is genoemd naar het Markiezaat van Lazán; deze titel werd in 1688 door Koning Carlos II verleend aan Cayetano Rebolledo de Palafox (heer van Salas Altas en Salas Bajas), die begraven ligt in Salas Bajas.

Na een fermentatie in inox vaten bij een constante temperatuur van 25ºC gedurende 7 tot 10 dagen, ondergaat Señorio de Lazán Crianza een rijping van 14 maanden op Frans en Amerikaans eiken. Het rijpingsproces wordt in de fles afgerond gedurende 10 maanden.

Kleur, geur en smaak van Señorio de Lazán Crianza

In het glas traant de Señorio de Lazán Crianza mooi en laat hij een mooie kersenrode kleur zien. De neus is vol en harmonieus met hout en fruit. De traditionele blend van Cabernet Sauvignon, Tempranillo en Merlot voldoet volledig aan de verwachtingen: zacht en rond van smaak en vol van onweerstaanbare nuances met een lange afdronk. 

Het oogstjaar 2017 van deze Crianza wordt door Vivino gehonoreerd met 4.0 sterren.

Druivenras Cabernet Sauvignon, Tempranillo en Merlot
Oogstjaar 2019
Productie
Alcoholpercentage 13.5 %
Kleur In het glas traant de Señorio de Lazán Crianza mooi en laat hij een mooie kersenrode kleur zien. in het glas met groene tonen.
Geur Vol en harmonieus met hout en fruit.
Smaak De traditionele blend van Cabernet Sauvignon, Tempranillo en Merlot voldoet volledig aan de verwachtingen: zacht en rond van smaak en vol van onweerstaanbare nuances met een lange afdronk. 
Serveren bij Rood vlees en stoofvlees schotels. Oude krachtige kazen.
Serveertemperatuur 16-17°C
Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Bodega Pirineos
Land Spanje
Regio Somontano
Appellatie D.O. Somontano
Biologisch gecertificeerd neen
Inhoud 75 cl.
Verpakt per 6
Verpakking doos
Schroefdop neen