Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Tálamo 2018
Nieuw

Tálamo 2018

Per fles

€19,90 Incl. BTW
€16,45 Excl. BTW

Per doos van 6 flessen

€119,40 Incl. BTW
€98,68 Excl. BTW
Prachtige gerijpte blend van 85% Tinta de Toro en 15% Garnache afkomstig van 80 jaar oude wijnstokken. Vivino : 4.0 sterren. Lees meer
Toevoegen aan winkelwagen
  • Voor 15:00 besteld, de volgende dag in huis.
Beschrijving

Bodegas Viñaguereña

Bodega Viñaguereña is te vinden in de wijnstreek D.O. Toro aan de oevers van het riviertje de Guereña, een aftakking van de Duero. Temidden van een terrein van 82 hectare, waarvan slechts 22 hectare gebruikt wordt voor de wijnbouw. Hier gelooft men dat de diversiteit van het landschap bijdraagt aan de kwaliteit van de wijn.

Prachtige oude wijnstokken worden gecombineerd met de modernste technologie en het resultaat is geweldig! De focus ligt hier op de Tinta de Toro, een variant van de Tempranillo druif, maar de Tinta de Toro is wat kleiner en heeft een wat dikkere schil.

De wijnen van Bodega Viñaguereña zijn verrassend door hun balans en elegantie. De zorg die aan de wijngaarden wordt besteed, het microklimaat, de selectie van de druiven en het productieproces zorgen voor perfecte wijnen. Rijping voornamelijk op Frans eiken.

De naam "Tálamo" betekent "huwelijksbed" en op het etiket zien we de spijlen van een traditioneel Spaans smeedijzeren huwelijksbed. 

Voor meer informatie over Bodega Viñaguereña klik hier.

Vinificatie van de Tálamo

De Tálamo is een mooie blend van 85% Tinta de Toro en 15% Garnacha. De druiven zijn afkomstig van 80 jaar oude wijnstokken in wijngaarden in het gebied Morales de Toro. Handmatige geselecteerde pluk in kistjes van maximaal 15 kg.; zo wordt vroegtijdig pletten vermeden. Handmatige ontsteling en persing. Alcoholische fermetatie bij een gecontroleerde temperatuur tussen 25 en 27 °C. Malolactische fermentatie in vaten van Frans eiken. Rijping gedurende 14 maanden op Frans eiken.

Kleur, geur en smaak van de Tálamo

In het glas mooi donker robijnrood met paarse tonen. Zeer elegante neus. Complex met zwarte bessen, bramen, lichte verwijzing naar een boeket van tuinkruiden: balsamico, tijm, rozemarijn, basilicum en venkel, zwarte peper. De smaak is opmerkelijk evenwichtig met vriendelijke en zijdeachtige tannines. Vindt zich elegant een weg in de mond waar de mooie smaak van het terroir zich laat ontdekken. De rijke fruitbasis geeft een mooie verlengde en royale afdronk.

Vivino: 4.0 sterren

Druivenras 85% Tempranillo (Tinta de Toro) en 15% Garnacha
Oogstjaar 2018
Productie
Alcoholpercentage 14,5 %
Kleur In het glas mooi donker robijnrood met paarse tonen.
Geur Zeer elegante neus. Complex met zwarte bessen, bramen, lichte verwijzing naar een boeket van tuinkruiden: balsamico, tijm, rozemarijn, basilicum en venkel, zwarte peper.
Smaak De smaak is opmerkelijk evenwichtig met vriendelijke en zijdeachtige tannines. Vindt zich elegant een weg in de mond waar de mooie smaak van het terroir zich laat ontdekken. De rijke fruitbasis geeft een mooie verlengde en royale afdronk.
Serveren bij Bij rood vlees, wild en gevogelte, pasta, Iberico ham, stevige gerijpte kazen, blauwe kaas. Goed gesprek!.
Serveertemperatuur 16-18° C
Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Bodega Viñaguereña
Land Spanje
Regio Toro (Zamora)
Appellatie D.O. Toro
Biologisch gecertificeerd neen
Inhoud 75 cl.
Verpakt per 6
Verpakking doos
Schroefdop neen