Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Bodegas Hispano+Suizas Tantum Ergo Chardonnay & Pinot Noir 2020

Bodegas Hispano+Suizas Tantum Ergo Chardonnay & Pinot Noir 2020

Per fles

€27,50 Incl. BTW
€22,73 Excl. BTW

Per doos van 6 flessen

€165,00 Incl. BTW
€136,36 Excl. BTW
De koningin onder de Cava's. Een waanzinnig mooie blend van Chardonnay en Pinot Noir. Krijgt van Vivino 4.0 van 5 sterren. Champagne.....eat your heart out! Lees meer
Toevoegen aan winkelwagen
  • Voor 15:00 besteld, de volgende dag in huis.
Beschrijving

Bodegas Hispano Suizas

Bodegas Hispano+Suizas is een klein wijnhuis met slechts 60 hectare aan wijngaarden. De wijngaarden zijn "low yield" met slechts 4000 wijnstokken per hectare

Bodegas Hispano+Suizas is gelegen in de wijnstreek Utiel-Requena, één van de meest traditionele wijnstreken van Spanje, gelegen halverwege de "meseta", het hoogplateau in centraal Spanje, en de Middellandse Zee. Een ideale klimatologische combinatie voor het maken van kwaliteitswijn met herkenbare karakteristieken. Klik hier voor meer informatie over Bodegas Hispano+Suizas.

De oogst en vinificatie van de Tantum Ergo

De beste Chardonnay en Pinot Noir druiven van de wijngaarden worden handmatig geplukt en verzameld in speciale dozen van 15 kg. elk. De pluk is in de ochtend om de druiven op de beste temperatuur te houden totdat ze in de winery aankomen. Daar worden de druiven gedurende 3 dagen bij een temperatuur van -10ºC opgeslagen. Vervolgens worden de Chardonnay druiven geselecteerd, ontsteeld en gekneusd. De pulp komt gedurende 24 uur tot rust in gekoelde RVS tanks voor koude pelliculaire maceratie bij een temperatuur van 0ºC. Daarna worden de druiven machinaal geperst bij een zachte druk van maximaal 0.5 bar. De most wordt vervolgens gedecanteerd in een statische positie en de heldere most is dan beschikbaar voor fermentatie.

De koude Pinot Noir druiven worden direct licht geperst zodat de most blank is. Ook deze most wordt in statische positie gedecanteerd zodat heldere most beschikbaar is voor fermentatie. Fermentatie gebeurt in nieuwe vaten van Amerikaans eiken (400 liter) bij een temperatuur van 16ºC. De wijn blijft op droesem tot de laatste filtratie.

De tweede fermentatie gebeurt in de fles bij een constante temperatuur van 14ºC zodat de gisting langzaam voortgaat hetgeen de ragfijne bubbels als resultaat heeft. Rijping in de fles gedurende minimaal 22 maanden. Degorgement gebeurt met de hand.

Tantum Ergo wordt door Vivino beoordeeld met 4.0 sterren.

Kleur, geur en smaak van Tantum Ergo

De kleur is diep goudgeel. De neus is subtiel en elegant met een aroma van wit fruit (appel, peer, kruisbes), brioche en een vleugje vanille. De bubbels zijn ragfijn. De smaak is vol, met zwevende accenten van appel, citrus en peer; heel fris met een mooie aciditeit en een persistente afdronk. Een Cava van ongekende kwaliteit! De koningin van de Cava's!

Druivenras Chardonnay en Pinot Noir
Oogstjaar 2020
Productie 17.532 flessen
Alcoholpercentage 12 %
Kleur De kleur is diep goudgeel.
Geur De neus is subtiel en elegant met een aroma van wit fruit (appel, peer, kruisbes), brioche en een vleugje vanille.
Smaak De bubbels zijn ragfijn. De smaak is vol, met zwevende accenten van appel, citrus en peer; heel fris met een mooie aciditeit en een persistente afdronk.
Serveren bij Aperitief. Bij een feestelijke gebeurtenis! Bij tapas, vis (van zalm tot tonijn), oesters en andere schaaldieren, Op terras!
Serveertemperatuur 6-8° C
Wijnsoort Cava
Wijnhuis Bodegas Hispano+Suizas
Land Spanje
Regio Utiel Requena
Appellatie D.O. Cava (Requena)
Biologisch gecertificeerd neen
Inhoud 75 cl.
Verpakt per 6
Verpakking doos
Schroefdop neen