Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Obergo Valdegarú 2021

Obergo Valdegarú 2021

Per fles

€14,95 Incl. BTW
€12,36 Excl. BTW

Per doos van 6 flessen

€89,70 Incl. BTW
€74,13 Excl. BTW
Wat een prachtige tempranillo is dit! Bodega Obergo uit Somontano waagt zich aan een avontuur in La Rioja en met succes! Lees meer
Toevoegen aan winkelwagen
  • Voor 15:00 besteld, de volgende dag in huis.
Beschrijving

Het verhaal van Bodegas Obergo

Bodegas Obergo is te vinden in Somontano, in de heuvels van de Sierra de Ubiergo. Daar maakt men schitterende wijnen. Sinds 2020 waagt men zich ook buiten Somontano en wordt er door de wijnmakers van Obergo ook prachtige Tempranillo gemaakt in La Rioja.

In het hart van La Rioja, in het plaatse Baños de Ebro, heeft Obergo van de familie Berzal, die daar al drie generaties mooie Tempranillos maakt, Bodegas Valdegarú overgenomen. 

Bodegas Obergo hecht veel waarde aan duurzame processen om het milieu zo goed mogelijk te beschermen: handmatig oogsten, het gebruik van zonne-energie en verantwoord gebruik van water.

Vinificatie van Valdegarú

De wijngaarden liggen op zo'n 600 meter hoogte. Het plukken en ontstelen gebeurt manueel. De Valdegarú  is 100% Tempranillo en rijpt 8 maanden in vaten van Frans eiken.

Kleur, geur en smaak van Valdegarú

De Valdegarú is weliswaar een echte Tempranillo, maar verrast door zijn frisheid en jeugdigheid. In het glas dieprood van kleur met tintelingen van violet. Intense en complexe aroma's stijgen op uit het glas: zwart fruit en specerijen. De smaak is intens en rijk maar met hele zachte tannines. Mooie tonen van zwart fruit. De afdronk is prettig en in evenwicht. 

Robert Parker geeft 89 punten.

Druivenras Tempranillo
Oogstjaar 2021
Productie
Alcoholpercentage 14 %
Kleur dieprood van kleur met tintelingen van violet
Geur Intense en complexe aroma's stijgen op uit het glas: zwart fruit en specerijen
Smaak De smaak is intens en rijk maar met hele zachte tannines. Mooie tonen van zwart fruit. De afdronk is prettig en in evenwicht. 
Serveren bij Vlees en gevogelte; wild
Serveertemperatuur 15-17° C
Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Bodegas Obergo
Land Spanje
Regio La Rioja
Appellatie D.O. Ca. La Rioja
Biologisch gecertificeerd neen
Inhoud 75 cl.
Verpakt per 6
Verpakking doos
Schroefdop neen