Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Vega Real Finca El Empecinado Crianza 2018

Vega Real Finca El Empecinado Crianza 2018

Per fles

€15,95 Incl. BTW
€13,18 Excl. BTW

Per doos van 6 flessen

€95,70 Incl. BTW
€79,09 Excl. BTW
Mooie Crianza. Van tophuis. Aromatische en intense neus, volle smaak, goed gevuld, hout, goede en langdurige afdronk. Lees meer
Toevoegen aan winkelwagen
  • Voor 15:00 besteld, de volgende dag in huis.
Beschrijving

Het verhaal van Vega Real

Vega Real is een relatief klein boutique wijnhuis, opgericht in 1997 door de Barbadillo familie en te vinden in het hart van de Ribera del Duero, dicht bij Peñafiel.
De wijngaarden zijn te vinden naast een van de meanders van de Duero rivier en zijn omringd door honderd jaar oude zwarte populieren. Het productieproces is in hoge mate ambachtelijk en veel aandacht wordt gegeven aan de selectie van alleen de allerbeste druiven van de best gesitueerde wijngaarden. In totaal heeft Vega Real circa 80 hectare wijngaard.

Door dat zorgvuldige productieproces slaagt men erin om jaar na jaar dezelfde stabiele kwaliteit te leveren. Rode wijnen met een heel persoonlijke interpretatie van Ribera del Duero.

Vega Real's wijnmaker, Luis Cuadrado García, heeft meer dan 25 jaar ervaring en is een van de meest vooraanstaande wijnmakers in Spanje. Hij geeft al 16 jaar leiding aan Vega Real's oenology en management team.

Men is doende de naam "Vega Real" in te wisselen voor de naam Finca El Empecinado, maar het duurt nog wel een paar oogstjaren voordat de naamswisseling ook de Vega Real El Empecinado heeft bereikt en er nieuwe etiketten komen voor deze uitzonderlijke wijn. Die nieuwe naam heeft een diepere achtergrond! Vega Real is gevestigd in Castrillo de Duero, de geboorteplaats van Juan Martín Diez, bijgenaamd El Empecinado. Juan Martín Diez (1775 - 1825) was een Spaanse militaire leider en guerrillastrijder die vocht in de Napoleontische Oorlog. Na diverse heroïsche acties werd hem (en al zijn nakomelingen) op 8 oktober 1808 het privilege tot het voeren van de naam El Empecinado (De Onverschrokkene) verleend. 

 

De vinificatie van El Empecinado

Deze Crianza is vernoemd naar El Empecinado en deze naam geeft ook wel aan wat voor een wijn dit is: is: een mooie volle Crianza, van 100% Tinta del Pais (ofwel Tempranillo) druiven met veel kracht en expressie. De druiven worden geoogst op specifieke percelen op een hoogte van 800 tot 920 meter boven de zeespiegel. Gemiddelde leeftijd van de stokken is 18 jaar. De oogst is manueel en was, voor de El Empecinado 2018, in de tweede week van oktober 2018. Malolactische fermentatie gedurende drie dagen gevolgde door alcoholische fermetantie gedurende 12 dagen bij een temperatuur van 24ºC. Rijping in vaten van Frans en Amerikaanse eiken gedurende 13 maanden. Botteling in september 2020.

Kleur, geur en smaak van El Empecinado

De kleur van deze wijn is intens kersenrood met een mooi purperen randje in het glas. De neus is vol en aromatisch met tonen van rood fruit en subtiele wat geroosterde aroma's van vanille, cacao en kruiden gecombineerd met duidelijke houtklanken ten gevolge van de rijping in eiken vaten. De smaak is rond, vol en expressief en ondersteunt hetgeen de neus al heeft aangekondigd. Mooie langdurige en warme afdronk. In oktober 2020 proefde wijnauteur Nicolaas Klei maar liefst 50 rode wijnen uit Ribera del Duero. Hij selecteerde daaruit de 15 beste waaronder Vega Real El Empecinado. Zijn bevindingen zijn te lezen in de bijlage bij Elseviers Weekblad # 48 van 2020. Bij Vivino een beoordeling met 4.0 sterren.

 

Druivenras Tempranillo
Oogstjaar 2018
Productie
Alcoholpercentage 14 .5%
Kleur Intens kersenrood met een mooi purperen randje in het glas.
Geur De neus is vol en aromatisch met tonen van rood fruit en subtiele wat geroosterde aroma's van vanille, cacao en kruiden gecombineerd met duidelijke houtklanken tengevolge van de rijping in eiken vaten.
Smaak De smaak is rond, vol en expressief en ondersteunt hetgeen de neus al heeft aangekondigd. Mooie langdurige en warme afdronk.  
Serveren bij Rood vlees, gevogelte, en wild, stoofschotels, gegrild vlees, Iberische gerookte ham en rijpe krachtige kazen.
Serveertemperatuur 16-17° C
Wijnsoort Rode wijn
Wijnhuis Vega Real
Land Spanje
Regio Ribera del Duero
Appellatie D.O. Ribera del Duero
Biologisch gecertificeerd neen
Inhoud 75 cl.
Verpakt per 6
Verpakking doos
Schroefdop neen