Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Vega Real "Finca El Empecinado" Verdejo 2022

Vega Real "Finca El Empecinado" Verdejo 2022

Per fles

€12,50 Incl. BTW
€10,33 Excl. BTW

Per doos van 6 flessen

€75,00 Incl. BTW
€61,98 Excl. BTW
Een mooie oprechte Verdejo van het huis Vega Real. Dit is een karaktervolle 100% Verdejo (D.O. Rueda) die bij je blijft. Mooie fruitige neus met een zuurtje. Harmonieuze en lange afdronk. Lees meer

Dit product is even uitverkocht en binnenkort weer leverbaar.

  • Voor 15:00 besteld, de volgende dag in huis.
Beschrijving

Het verhaal van Vega Real

Vega Real is een relatief klein boutique wijnhuis, opgericht in 1997 door de Barbadillo familie en te vinden in het hart van de Ribera del Duero, dicht bij Peñafiel.
De wijngaarden zijn te vinden naast een van de meanders van de Duero rivier en zijn omringd door honderd jaar oude zwarte populieren. Het productieproces is in hoge mate ambachtelijk en veel aandacht wordt gegeven aan de selectie van alleen de allerbeste druiven van de best gesitueerde wijngaarden. In totaal heeft Vega Real circa 80 hectare wijngaard.

Door dat zorgvuldige productieproces slaagt men erin om jaar na jaar dezelfde stabiele kwaliteit te leveren. Rode wijnen met een heel persoonlijke interpretatie van Ribera del Duero en witte wijn, D.O. Rueda, met een prachtige finesse en elegantie.

Vega Real's wijnmaker, Luis Cuadrado García, heeft meer dan 25 jaar ervaring en is een van de meest vooraanstaande wijnmakers in Spanje. Hij geeft al 16 jaar leiding aan Vega Real's oenology en management team.

Men is doende de naam "Vega Real" in te wisselen voor de naam Finca El Empecinado en die naam prijkt nu al voor het eerst op dit etiket. Dat heeft een diepere achtergrond! Vega Real is gevestigd in Castrillo de Duero, de geboorteplaats van Juan Martín Diez, bijgenaamd El Empecinado. Juan Martín Diez (1775 - 1825) was een Spaanse militaire leider en guerrillastrijder die vocht in de Napoleontische Oorlog. Na diverse heroïsche acties werd hem (en al zijn nakomelingen) op 8 oktober 1808 het privilege tot het voeren van de naam El Empecinado (De Onverschrokkene) verleend. 

De vinificatie van Vega Real "Finca El Empecinado" Verdejo

Dit is een mooie witte wijn van 100% Verdejo druiven. De druiven worden machinaal geoogst gedurende de nacht. Na maceratie en zachte persing vindt de fermentatie plaats bij een temperatuur van 17ºC in inox vaten. 

De Vega Real Verdejo krijgt van Vivino de hoge beoordeling van 3.8 sterren.

Kleur, geur en smaak van Vega Real "Finca El Empecinado" Verdejo

De kleur van deze wijn is bleek strogeel, helder en transparant. De neus is vol en aromatisch met verse vruchten, waaronder perzik, peer, groene appel en citrus. Vleugje floraliteit van meidoorn en seringen. In de mond een smaakexplosie van fruit met een uitgebalanceerd zuurtje. Goede structuur en mooie aciditeit. In de afdronk een bittertje dat zo typerend is voor Verdejo. Mooie lange afdronk. 

 

Druivenras Verdejo
Oogstjaar 2022
Productie
Alcoholpercentage 12.5 %
Kleur Bleek strogeel, helder en transparant.
Geur De neus is vol en aromatisch met verse vruchten, waaronder perzik, peer, groene appel en citrus . Vleugje floraliteit van meidoorn en seringen.Harmonieus.
Smaak In de mond een smaakexplosie van fruit met een uitgebalanceerd zuurtje. Goede structuur en mooie aciditeit. In de afdronk een bittertje dat zo typerend is voor Verdejo. Mooie lange afdronk. . 
Serveren bij Heerlijk bij vis (met name makreel and kabeljauw) en schaaldieren (oesters!), witte melkkazen (bijvoorbeeld brie). Aperitief op het terras.
Serveertemperatuur 4-6° C
Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Vega Real
Land Spanje
Regio Rueda
Appellatie D.O. Rueda
Biologisch gecertificeerd neen
Inhoud 75 cl.
Verpakt per 6
Verpakking doos
Schroefdop neen