Vega Real

Vega Real

Vega Real is een relatief klein boutique wijnhuis, opgericht in 1997 door de Barbadillo familie en te vinden in het hart van de Ribera del Duero, dicht bij Peñafiel. De wijngaarden zijn te vinden naast een van de meanders van de Duero rivier en zijn omringd door honderd jaar oude zwarte populieren. Lees meer

Filters
Vega Real Vega Real  "Finca El Empecinado" Verdejo 2023
Vega Real
Vega Real "Finca El Empecinado" Verdejo 2023
Een mooie oprechte Verdejo van het huis Vega Real. Dit is een karaktervolle 100% Verdejo (D.O. Rueda) die bij je blijft. Mooie fruitige neus met een zuurtje. Harmonieuze en lange afdronk.
€12.50Incl. BTWper fles
€10.33Excl. BTWper fles
Vega Real Vega Real  Finca El Empecinado Crianza 2018
Vega Real
Vega Real Finca El Empecinado Crianza 2018
Mooie Crianza. Van tophuis. Aromatische en intense neus, volle smaak, goed gevuld, hout, goede en langdurige afdronk.
€15.95Incl. BTWper fles
€13.18Excl. BTWper fles
Vega Real Vega Real  Finca El Empecinado Reserva 2017
Vega Real
Vega Real Finca El Empecinado Reserva 2017
Mooie Reserva van het tophuis Vega Real. Aromatische en intense neus, volle smaak, goed gevuld, hout, goede en langdurige afdronk. Uitzonderlijk hoge beoordeling bij Vivino: 4.2 sterren.
€21.95Incl. BTWper fles
€18.14Excl. BTWper fles

Het productieproces is in hoge mate ambachtelijk en veel aandacht wordt gegeven aan de selectie van alleen de allerbeste druiven van de best gesitueerde wijngaarden. In totaal heeft Vega Real circa 80 hectare wijngaard.

Door dat zorgvuldige productieproces slaagt men erin om jaar na jaar dezelfde stabiele kwaliteit te leveren. Rode wijnen met een heel persoonlijke interpretatie van Ribera del Duero en een mooie Verdejo (D.O. Rueda).

Vega Real's wijnmaker, Luis Cuadrado García, heeft meer dan 25 jaar ervaring en is een van de meest vooraanstaande wijnmakers in Spanje. Hij geeft al 16 jaar leiding aan Vega Real's oenology en management team.

Men is doende de naam "Vega Real" in te wisselen voor de naam Finca El Empecinado en die naam prijkt nu al voor het eerst op het etiket van de Vegal Real Rueda. Dat heeft een diepere achtergrond! Vega Real is gevestigd in Castrillo de Duero, de geboorteplaats van Juan Martín Diez, bijgenaamd El Empecinado. Juan Martín Diez (1775 - 1825) was een Spaanse militaire leider en guerrillastrijder die vocht in de Napoleontische Oorlog. Na diverse heroïsche acties werd hem (en al zijn nakomelingen) op 8 oktober 1808 het privilege tot het voeren van de naam El Empecinado (De Onverschrokkene) verleend. 

De wijnstreek Ribera del Duero ("oever van de Duero") ligt iets ten westen boven Madrid. Er heerst een landklimaat met slechts lichte Mediterrane invloeden. Klik hier voor meer informatie over Ribera del Duero.