Vino de la Tierra Valle del Cinca

Valle del Cinca is een klein wijngebied grenzend aan Somontano, in de provincie Huesca in Noord-oost Spanje.

Lees meer
Filters
Finca Valonga
Finca Valonga Syrah 2017
Prachtige 100% Syrah van eigen wijngaarden. Van kleine winery in de streek Valle del Cinca.
€10.25€8.95Incl. BTWper fles
€8.47€7.40Excl. BTWper fles
Finca Valonga
Finca Valonga Roble 2021
Subtiele blend van Garnacha, Tempranillo en Syrah van kleine winery in de streek Valle del Cinca. Een prettige wijn voor iedere dag!
€9.95Incl. BTWper fles
€8.22Excl. BTWper fles
Finca Valonga
Finca Valonga Chardonnay 2022
Mooie Chardonnay; anders dan de meeste Franse of Amerikaanse Chardonnays waar de druiven schuil gaan achter een gordijn van vanille, caramel en hout! Van kleine winery in de streek Valle del Cinca.
€10.50Incl. BTWper fles
€8.68Excl. BTWper fles
Finca Valonga
Finca Valonga Syrah 2020
Prachtige 100% Syrah van eigen wijngaarden. Van kleine winery in de wijnstreek Valle del Cinca, grenzend aan Somontano.
€10.50Incl. BTWper fles
€8.68Excl. BTWper fles

Valle del Cinca: geografie en bodemgesteldheid

Valle del Cinca is een wijnstreek die grenst aan Somontano in de provincie Huesca. Het gebied ligt in het oosten van Aragon rondom de rivier de Cinca, een zijrivier van de Ebro.

Valle del Cinca: klimaat 

De positie onder de Pyreneëen is vrij ideaal. Het klimaat is continentaal met vrij grote verschillen in de dag/nacht temperatuur en zomer/winter temperatuur. De wijngaarden liggen hier boven de 500 meter en dat betekent dat optimaal geprofiteerd kan worden van het dag/nacht temperatuurverschil. De Pyreneeën blokkeren de toestroom van natte en koude Atlantische winden en maken dat de warmere Mediterrane winden zich in dit gebied kunnen laten gelden.

Valle del Cinca: druiven wijnbouw

Valle del Cinca verwierf in 2005 de Vino de la Tierra status (IGP, Indicación Geográfica Protegida). Dat is één trede lager dan de D.O. status, maar gezien de huidige kwaliteit van de wijnen zijn de verwachtingen hoog. Men staat 9 witte druiven en 11 blauwe druiven toe. De toegestane witte druiven zijn: Macabeo, Garnacha blanca, Chardonnay, Moscatel de Alejandria, Sauvignon Blanc, Chenin, Gewürtztraminer, Malvasia en Riesling. De blauwe druiven zijn: Mazuela, Cabernet Sauvignon, Merlot, Tempranillo, Garnacha, Graciano, Syrah, Cabernet Franc, Moristel, Parraleta en Pinot Noir.

Er wordt veel geïnvesteerd in dit gebied en de kwaliteit van de hier geproduceerde wijnen laten zien dat er inmiddels grote stappen gemaakt zijn.