Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
03 Mar 2021

Dwars door Spanje als puber!

Als vijftienjarige puber reed ik, met mijn vader, voor het eerst dwars door heel Spanje. Niet de kustgebieden, nee, juist door het binnenland. De indrukwekkende landschappen, verlaten ogende witte dorpen, kerktorens met ooievaars, de eindeloze vlakten en opduikende bergkammen maakten diepe indruk. Sedertdien ben ik talloze keren naar Spanje teruggekeerd, heb er flink gereisd en heb ik alle Paradores wel een of meer keren bezocht.

Niet alleen met de auto, ook met mijn motor bezocht ik Spanje. Mijn compagnon in El Camino, Berend, mag dan de hele voettocht vanaf Haarlem naar Santiago de Compostella hebben gelopen, ik was hem in 2003 voor, zij het op de motorfiets. Een prachtige tocht door Spanje waarbij we veel omwegen hebben gemaakt. En veel wijnstreken bezocht.

Ook zag ik door de jaren de wijnindustrie zich gestaag ontwikkelen. Van lokale Bodega´s met soms zeer matige wijnen tot gespecialiseerde wijnhuizen die met de modernste middelen en technieken wijn van kwaliteit produceren. Er ontstonden D.O.´s ( Denominacion de Origen) en daarmede strakkere voorschriften voor de productie van de wijnen en het gebruik van bepaalde druiven. En hoewel nog heel veel Spaanse wijn in eigen dorp, streek, provincie of land gedronken wordt, is de export deze eeuw goed op gang gekomen. En nog steeds zijn er goede Bodega’s waar men goede wijnen maakt en geen Engels spreekt maar slechts rap Spaans met soms onbegrijpelijke accenten. Dan haken veel importeurs af; maar wij niet!

El Camino Wines is jong en pas sinds maart 2021 operationeel. Het assortiment is al behoorlijk groot, maar zodra de Corona pandemie het toelaat gaan we weer op pad om nieuwe goede wijnen te ontdekken en aan het assortiment toe te voegen.

Wij willen met El Camino de liefhebbers van (Spaanse) wijn zien te vinden en zien te verbinden, onder meer door, zodra dat weer kan en mag, proeverijen te organiseren, te luisteren naar uw inbreng en gezamenlijk ideeën te ontwikkelen voor de verdere uitbouw van El Camino Wines.
Recorremos juntos

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter