Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
08 Mar 2021

Terugblik op El Camino

De voettocht die ik in 2019 maakte van Haarlem naar Santiago de Compostela was eigenlijk al een grote wijnreis. Gedurende die bijna 3.000 kilometer en die 127 dagen van mijn tocht had ik onvergetelijke ervaringen (wie interesse heeft kan mijn blog lezen op www.itsalongway.nl ) en maakte ik de wisseling van de seizoenen mee. Maar die tocht voerde ook door interessante wijngebieden. In de Champagne zag ik de druivenstokken waar nog maar net de eerste groene blaadjes aan kwamen (overnachting in Reims) en via Chablis (erg koud!), de Bordeaux (erg warm!) en Armagnac (snikheet!) kwam ik bij de Pyreneeën (erg hoog!) aan. 

Na de beklimming van de Pyreneeën en eenmaal in Spanje aangekomen volgen de wijngebieden elkaar in rap tempo op en het was mooi om te zien hoe de wijnstokken kleur en de trossen volume kregen naarmate mijn tocht vorderde. Eerst Navarra, waar langs de Camino een echte wijn-fontein is (van Bodegas Irache) voor de vermoeide pelgrims. Ik kwam daar om 9 uur langs en het was zelfs voor mij wat te vroeg voor een proeverij; die avond de schade uiteraard ingehaald! Daarna gaat de tocht door Spanje’s bekendste wijngebied, Rioja en dan via Tierra de León, El Bierzo en Rias Baixas naar Santiago de Compostela.

Tijdens mijn Camino viel ook mijn besluit om de advocatuur na bijna 43 jaar vaarwel te zeggen en in de toekomst eindelijk “iets met wijn” te gaan doen. Dat speelde al langer door mijn hoofd, maar de fraaie uitzichten over mooie wijngaarden die ik onderweg had, hebben zeker hun bijdrage geleverd.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »