Bodegas Barbadillo

Bodegas Barbadillo

De geschiedenis van Bodegas Barbadillo begint in de negentiende eeuw, toen Benigno Barbadillo vanuit Mexico in Sanlúcar de Barrameda in Andalusië aankwam, tezamen met zijn neef Manuel López Barbadillo. Benigno had in Mexico zijn fortuin gemaakt met onroerend goed, farmacie, en de import van Spaanse wijn. Lees meer

Filters
Bodegas Barbadillo
Barbadillo Blanco de Albariza 2022
Een frisse witte wijn van de Palomino Fino druif. Droog en met slechts 11.5% alcohol. Bijzonder geschikt voor het aperitief en bij tapas, visgerechten, verse schaaldieren, zeevruchten en sushi.
€8.95Incl. BTWper fles
€7.40Excl. BTWper fles

Toen Mexico in 1821 onafhankelijk werd van het Spaanse rijk besloot Benigno om naar Spanje terug te keren, met Manuel op sleeeptouw. In Spanje kocht hij zijn eerste wijnhuis, genaamd El Toro; gevestigd in een mooi voorbeeld van Andalusische architectuur. Benigno verkocht wijn door heel Spanje en begon met de export van vaten Sherry naar het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Het jaar 1827 was een mijlpaal voor het wijnhuis en voor de regio, omdat toen voor het eerst Manzanilla wijn werd geëxporteerd, in vaten naar Philadelphia. Deze sherry bleek zo populair dat Barbadillo enkele maanden later het merk ‘Pastora’ lanceerde. Dat was toen de eerste gebottelde sherry die in de wereld te koop was. Het merk bestaat nog.

Sindsdien is het bedrijf van generatie op generatie overgedragen en is ook nu nog in handen van de zevende generatie van de familie Barbadillo.

Met behoud van traditie en met gebruikmaking van innovatieve technieken werden ook witte en rode wijnen ontwikkeld. Het warme klimaat van Andalusië vereiste vindingrijkheid en kennis om met andere druivenrassen kwaliteitswijnen te kunnen maken.

De door Barbadillo gemaakte Vinos de la Tierra de Cádiz zijn van bijzondere kwaliteit en met meer dan 500 hectare wijngaarden, 16 wijnhuizen in Sanlúcar de Barrameda en aparte productiefaciliteiten voor rode en witte wijn behoort Barbadillo tot de grootste wijnhuizen van de streek en tot de oudste nog bestaande familiebedrijven van Spanje. Inmiddels is Barbadillo tevens eigenaar geworden van de wijnhuizen Bodegas Pirineos, in Somontano, en Vega Real, in Ribera del Duero.

Het is interessant dat in deze toch wel patriarchale streek van Spanje een vrouw verantwoordelijk is voor Barbadillo's wijnproductie; Montserrat Molina is al meer dan 20 jaar bij het bedrijf betrokken en is zonder twijfel één van de meeste gevierde wijnmakers van Spanje.

Tierra de Cádiz is de oudste wijnstreek van Spanje. Het gebied ligt rondom de stad Cádiz in het uiterste zuiden van Spanje. Klik hier voor meer informatie over Tierra de Cádiz.