Bodegas Hispanicas Reunidas

Filters
Geen producten gevonden...

Bodegas Hispanicas Reunidas

Bodegas Hispanicas Reunidas is een jong wijnhuis, opgericht in 2012, met als doel een aantal kleine Spaanse wijnhuizen samen te brengen en met elkaar de kennis te delen om zo de productie te verbeteren.

De eerste jaren is primair gewerkt aan de ontwikkeling van kennis op het gebied van wijnbouw, verbetering van de productiemethodes en het verbeteren van de kwaliteit van de wijngaarden.

Nu, 10 jaar later, zijn Bodegas Hispanicas Reunidas betrokken bij de wijnbouw en botteling in drie centra: in de D.O. Toro in de plaats Morales de Toro (dichtbij Zamora), in de D.O.C. Rioja in de plaats Arenzana de Abajo en in Noblejas, nabij Toledo, waar wijnen worden gemaakt onder de kwalificatie Vino de la Tierra de Castilla.

In de wijnstreek Toro wordt wijn gemaakt op 37 hectare en gebottled onder het etiket Adamantia. De productie is vrij laag, circa 200.000 kilo druiven, waarmee drie klassen wijn gemaakt worden, Roble, Crianza en Reserva. Voor meer informatie over D.O. Toro, klik hier.

In La Rioja wordt wijn gemaakt en gebottled onder het merk Vega Caledonia. Het betreft hier zowel witte als rode wijn, met een productie van circa 500.000 kilo druiven. Voor de witte wijn wordt primair de Viura druif gebruikt. De jonge rode wijn is primair 100% Tempranillo. Voor de Crianza en Reserva wordt gewerkt met 90 - 95% Tempranillo en wordt 5-10% Garnacha toegevoegd. Voor meer informatie over D.O.C. Rioja, klik hier