Mastinell

Mastinell 

In het hart van de Penedès, in de rollende heuvels bij Villafranca del Penedès, vind je de prachtige winery van Mastinell. De gebouwen staan op een uitverkoren plaats door de beschutting van de berg van Sant Pau. Mastinell is beroemd, niet alleen door hun prijswinnende cava's maar ook door hun prachtige witte en rode wijnen. Het wijnhuis is gestart in 1980 en heeft zich vanaf het begin gericht op hoge kwaliteit van zijn wijnen en op de duurzaamheid van het productie-proces. Lees meer

Filters
Mastinell Mastinell Arte 2020
Mastinell
Mastinell Arte 2020
Mooie fluweelzachte rode wijn uit de Penedès met een lange en krachtige afdronk
€18.95Incl. BTWper fles
€15.66Excl. BTWper fles
Mastinell Mastinell Brut Rosé 2020
Mastinell
Mastinell Brut Rosé 2020
Een mooie expressieve cava rosado van Mastinell. Een prachtige rosé van 100% Trepat druiven. Een cava met persoonlijkheid. Vivino score van 4.0 sterren!
€18.95Incl. BTWper fles
€15.66Excl. BTWper fles

De consistentie en kwaliteit van de wijnen van Mastinell heeft geleid tot een ware waterval van international prijzen en erkenningen, waaronder de gouden medaille van de World Wine Competition in Brussel, zilveren medailles van Decanter Awards, (U.K.) en Mondiale du Rosé (Frankrijk) en bronzen medailles van de Wine & Spirit Compeition (U.K.) en Challenge International (Hong Kong). De uitverkiezing van de Cava Brut Real Gran Reserva tot de Cava voor het huwelijk van H.K.H. Prinses Cristina van Bourbon in 2007 is een verdere blijk van de waardering en status van Mastinell.

Sandra Estévez, Mastinell's chef-wijnmaker, slaagt er ieder jaar weer in nieuwe prijzen in de wacht te slepen met haar bijzondere en expressieve wijnen en cava's. De eigenaren van Mastinell, de familie Valderrama, zien persoonlijk toe op het hele proces, vanaf de zorg voor de wijngaarden met Macabeo, Xarel-lo, Chardonnay, Trepat en Parellada druiven, via de oogst en de persing tot aan de kwaliteitscontrole aan het einde van het proces.

Naast de winery, die op zich al een reden is voor een bezoek, vind je een hotel met een spectaculair design, het Mastinell hotel (https://www.hotelmastinell.com); een verblijf daar maakt een trip naar Villafranca del Penedès nog verleidelijker. 

Wij zijn er trots op dat wij Mastinell producten in ons assortiment hebben!

De streek Penedès ligt iets ten zuiden Barcelona, deels in de provincie Barcelona en deels in de provincie Tarragona. Klik hier voor meer informatie over Penedès.