Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Mastinell Brut Rosé 2020

Mastinell Brut Rosé 2020

Per fles

€18,95 Incl. BTW
€15,66 Excl. BTW

Per doos van 6 flessen

€113,70 Incl. BTW
€93,97 Excl. BTW
Een mooie expressieve cava rosado van Mastinell. Een prachtige rosé van 100% Trepat druiven. Een cava met persoonlijkheid. Vivino score van 4.0 sterren! Lees meer
Toevoegen aan winkelwagen
  • Voor 15:00 besteld, de volgende dag in huis.
Beschrijving

Het verhaal van de Mastinell Brut Rosé

In de rollende heuvels nabij Villafranca del Penedès vindt u de kleine wijnmakerij Mastinell, niet alleen bekend om zijn bekroonde Cava’s maar ook om de prachtige witte en rode wijnen die daar sinds 1980 worden geproduceerd. Naast de winery staat een spectaculair hotel met een bijzonder architectonisch ontwerp in de vorm van flessen Cava.

Sandra Estévez, de wijnmaker, slaagt er keer op keer in om prijzen in de wacht te slepen met haar bijzondere en expressieve wijnen.

De Brut Rosé: een Cava met karakter

Dit is een rosé met karakter. Deze mooie rosé kenmerkt zich door haar bescheidenheid die gebaseerd is op een onwrikbaar vertrouwen in haar eigen kwaliteit.

Wijngaard en regio van de Brut Rosé

De regio Penedès wordt algemeen erkend als het thuis van de meest moderne en innovatieve wijnmakers. De bodem is in belangrijke mate kalkhoudend.

Vinificatie van de Brut Rosé

Deze cava is 100% Trepat druif en is gemaakt volgens de voor de Champagne zo kenmerkende méthode traditionelle (in het Spaans: método tradicional). De wijn wordt vergist op 16 – 18 °C in rvs-tanks. De wijn ondergaat een tweede gisting op een constante temperatuur van 10°C voor een periode van tenminste 36 maanden tot “dégorgement” (dat is het moment waarop het gistbezinksel uit de hals van de fles wordt gehaald).

Kleur, geur en smaak van de Brut Rosé

De kleur van deze cava is zacht roze met een veelheid aan ragfijne bubbels. De Brut Rosé heeft een intense frisse neus met tonen van rood fruit De smaak is heel fris en levendig expressief met een mooie toon van bessen en kersen zonder een spoor van zoetigheid. Een mooie uitgebalanceerde afdronk met hints van Mediterrane kruiden.

Zeer hoge Vivino score van 4.0 sterren!

Druivenras 100% Trepat
Oogstjaar 2020
Productie
Alcoholpercentage 12%
Kleur Zacht roze met een veelheid aan ragfijne bubbels.
Geur De Brut Rosé heeft een intense frisse neus met tonen van rood fruit.
Smaak De smaak is heel fris en levendig expressief met een mooie toon van bessen en kersen zonder een spoortje van overmatig zoet. Een mooie uitgebalanceerde afdronk met hints van Mediterrane kruiden.
Serveren bij Aperitief. Bij zalm, vis, oesters, zeevruchten, rijstgerechten, foie gras. Terras!
Serveertemperatuur 6 - 8° C
Wijnsoort cava, mousserende wijn
Wijnhuis Mastinell
Land Spanje
Regio Penedès
Appellatie D.O. Penedès
Biologisch gecertificeerd neen
Inhoud 75 cl.
Verpakt per 6
Verpakking doos
Schroefdop neen