Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Finca Valonga Chardonnay 2022
Nieuw

Finca Valonga Chardonnay 2022

Per fles

€10,50 Incl. BTW
€8,68 Excl. BTW

Per doos van 6 flessen

€63,00 Incl. BTW
€52,07 Excl. BTW
Mooie Chardonnay; anders dan de meeste Franse of Amerikaanse Chardonnays waar de druiven schuil gaan achter een gordijn van vanille, caramel en hout! Van kleine winery in de streek Valle del Cinca. Lees meer
Toevoegen aan winkelwagen
  • Voor 15:00 besteld, de volgende dag in huis.
Beschrijving

Finca Valonga

Grenzend aan de wijnstreek Somontao ligt het gebied Valle del Cinca, vernoemd naar de rivier de Cinca. Wie vanuit Barbastro, de wijnhoofdstad van Somontano, op zoek gaat naar Finca Valonga moet wel een kompas meenemen (of ons het zoekwerk laten doen!). De winery is gevestigd in een prachtig gebouw. Meer een soort nederzetting, in een groot vierkant gebouwd. Het betreft een Tempeliers erfgoed dat sinds lange tijd als (wijn)boerderij wordt gebruikt. Sinds 1931 is de familie Ferrer hier wijn aan het maken. De generaties hebben de traditie van het wijnmaken doorgegeven en ook de derde generatie is hier gepassioneerd bezig met het maken van mooie wijnen.

Men verbouwt Moscatel, Chardonnay, Syrah, Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Syrah en Garnacha. Al drie generaties. Hoezeer traditie hier ook wordt bewaard, men is niet blind voor vooruitgang en bedient zich van de nieuwste technologische ontwikkelingen om zo de kwaliteit van het product te optimaliseren.

Vinificatie van de Finca Valonga Chardonnay

De Chardonnay druiven van de eigen wijngaarden worden in de nacht geoogst zodat ze koel bewerkt kunnen worden. Koude maceratie gedurende 15 uur bij een temperatuur van 9°C. Vervolgens fermentatie sobre lias (sur lie) in inox vaten gedurende 27 dagen bij een temperatuur van 18°C.

Kleur, geur en smaak van de Finca Valonga Chardonnay

Bleke gele kleur in het glas met groene fonkelingen. Helder en briljant. Intense neus een echte Chardonnay (zonder de tsunami van boter, vanille, hout en caramel die we in de meeste Franse en Amerikaanse Chardonnays aantreffen!) met tonen van geroosterde hazelnoot, ananas en grapefruit. In de mond een vrolijke binnenkomst! Fris en droog maar met veel echte smaak. Fruitig. Diepgang en mooie afdronk.

Veel waardering van de kenners: 92.5 punten Gold Civas Medal Akatavino Competition 2019, Repsol Guide (90 punten), Vivir el Vino Guide (89 punten), Wine Up! Guide 2020 (90.15 punten), Gold Medal Catavinum World Wine & Spirits 2020.

 

Druivenras Chardonnay
Oogstjaar 2022
Productie
Alcoholpercentage 13 %
Kleur Bleke gele kleur in het glas met groene fonkelingen. Helder en briljant.
Geur Intense neus een echte Chardonnay (zonder de tsunami van boter, vanille, hout en caramel die we in de meeste Franse en Amerikaanse Chardonnays aantreffen!) met tonen van geroosterde hazelnoot, ananas en grapefruit.
Smaak In de mond een vrolijke binnenkomst! Fris en droog maar met veel echte smaak. Fruitig. Diepgang en mooie afdronk.
Serveren bij lunch, borre. Op terras! Bij wit vlees, (gerookte) vis en zeevruchten. Rijpe kazen.
Serveertemperatuur 6-8° C
Wijnsoort Witte wijn
Wijnhuis Finca Valonga
Land Spanje
Regio Valle del Cinca
Appellatie IGP Valle del Cinca
Biologisch gecertificeerd neen
Inhoud 75 cl.
Verpakt per 6
Verpakking doos
Schroefdop neen