Finca Valonga

Filters
Finca Valonga
Finca Valonga Syrah 2017
Prachtige 100% Syrah van eigen wijngaarden. Van kleine winery in de streek Valle del Cinca.
€10.25€8.95Incl. BTWper fles
€8.47€7.40Excl. BTWper fles
Finca Valonga
Finca Valonga Roble 2021
Subtiele blend van Garnacha, Tempranillo en Syrah van kleine winery in de streek Valle del Cinca. Een prettige wijn voor iedere dag!
€9.95Incl. BTWper fles
€8.22Excl. BTWper fles
Finca Valonga
Finca Valonga Chardonnay 2022
Mooie Chardonnay; anders dan de meeste Franse of Amerikaanse Chardonnays waar de druiven schuil gaan achter een gordijn van vanille, caramel en hout! Van kleine winery in de streek Valle del Cinca.
€10.50Incl. BTWper fles
€8.68Excl. BTWper fles
Finca Valonga
Finca Valonga Syrah 2020
Prachtige 100% Syrah van eigen wijngaarden. Van kleine winery in de wijnstreek Valle del Cinca, grenzend aan Somontano.
€10.50Incl. BTWper fles
€8.68Excl. BTWper fles

Finca Valonga

Grenzend aan de wijnstreek Somontao ligt het gebied Valle del Cinca, vernoemd naar de rivier de Cinca. Wie vanuit Barbastro, de wijnhoofdstad van Somontano, op zoek gaat naar Finca Valonga moet wel een kompas meenemen (of ons het zoekwerk laten doen!). Naarmate men vordert worden de dorpjes steeds kleiner en de wegen steeds smaller. Net toen we de moed wilden opgeven ("het kán hier toch niet zijn!"), zagen we links van de weg, bij een zanderig weggetje, een klein scheefhangend bordje met "Valonga". Ofschoon er geen wijngaard te bekennen was, toch maar linksaf geslagen. Notenbomen en olijfbomen tot de einder, maar nergens het zo geruststellende gezicht van mooi in het gelid staande wijnstokken. Totdat we opeens een prachtige gebouw zagen. Meer een soort nederzetting, in een groot vierkant gebouwd. Het betreft een Tempeliers erfgoed dat sinds lange tijd als (wijn)boerderij wordt gebruikt. Sinds 1931 is de familie Ferrer hier wijn aan het maken. De generaties hebben de traditie van het wijnmaken doorgegeven en ook de derde generatie is hier gepassioneerd bezig met het maken van mooie wijnen.

Men verbouwt Moscatel, Chardonnay, Syrah, Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Syrah en Garnacha. Al drie generaties. Hoezeer traditie hier ook wordt bewaard, men is niet blind voor vooruitgang en bedient zich van de nieuwste technologische ontwikkelingen om zo de kwaliteit van het product te optimaliseren.

Prachtig om te zien hoe deze encomienda vroeger een belangrijke rol speelde in het leven in de gemeente Belver de Cinca. In het gebouw was een (basis)schooltje waar de lokale jeugd les kreeg. Tot 1965 is dit schooltje in gebruik geweest. Het is er nog altijd! Wie het klaslokaaltje binnenkomt stapt terug in de tijd. Houten schoolbankjes met inktpotjes, een schoolbord en aan de zijmuur een grote kaart van Europa. Zo'n kaart die om een houten spoel werd opgerold als hij niet werd gebruikt.

Naast prachtige wijnen, maakt men hier ook olijfolie en producten met walnoten. Kijk maar eens hoe gezond walnoten zijn! Wij kwamen voor de wijn, natuurlijk, en gingen niet weg zonder een paar soorten wijn te reserveren. Maar ook niet met lege handen! Heerlijke olijfolie meegenomen (extra virgen).

Voor meer informatie over de wijnstreek Valle del Cinca, klik hier.