Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Pupitre Brut Imperial Reserva

Pupitre Brut Imperial Reserva

Per fles

€13,75 Incl. BTW
€11,36 Excl. BTW

Per doos van 6 flessen

€82,50 Incl. BTW
€68,18 Excl. BTW
Prachtige Reserva Cava volgens de methode traditionelle , ofwel de método tradicional Lees meer
  • Voor 15:00 besteld, de volgende dag in huis.
Beschrijving

Pupitre Brut Imperial Reserva van Cellers de l'Arboç

In 1919 besloot een klein groepje wijnboeren een samenwerking aan te gaan; zo ontstond Cellers de l'Arboç in het kleine dorpje l'Arboç midden in de Penedès. In die tijd was Cellers de l'Arboç de eerste wijnmaker die het proces van gisting op lage temperatuur toepaste. Deze techniek maakt het mogelijk om  de fruitigheid en de frisheid en de Mediterrane aroma's van wijn en Cava te behouden. Tegenwoordig is Cellers de l'Arboç een grote coöperatie waarbij circa 400 locale wijnboeren zijn aangesloten. Sinds 2006 ligt de focus geheel op de productie van wijnen en Cava van hoge kwaliteit die onder eigen merk worden aangeboden. Het Spaanse woord "pupitre" verwijst naar het houten rek waarin de flessen Cava (in schuine stand met de hals naar beneden) rusten om steeds weer een kwartslag gedraaid te worden. 

De vinificatie van Pupitre Brut Imperial Reserva

Pupitre Brut Imperial Reserva is een blend van Xarel-lo (40%), Macabeo (30%), Parellada (20%) en Chardonnay (10%), allemaal bekende druivensoorten die met name in de Penedès worden gebruikt. Deze blend resulteert in een elegante en fruitige cava voort. Onmiddellijk na de oogst worden de druiven geperst. Pupitre Brut Imperial wordt gemaakt volgens de "methode traditionelle", zoals die in de Champagne wordt toegepast. Gisting op fles gedurende 18 maanden. In de regel wordt op bestelling gedegorgeerd (= het verwijderen van het bezinksel uit de hals van de fles) zodat er kraakverse Cava geleverd kan worden.Restsuiker van slechts 2.8 tot 4 g/l.

Kleur, geur en smaak van Pupitre Brut Imperial Reserva

Deze Cava heeft een parelmoeren groengele kleur. Kruidige geurstart, grassig zelfs, met aroma's van witte abrikozen, limoncello, citroengras, bergamot en golden delicious, in de greep vooral van Xarel.lo. Qua smaakarchitectuur eerst lekker hazelnoterig en met witte perzik, daarna impressies van versgebakken stokbrood, maar vooral de zeste van citroen, pompelmoes en tevens groene appel. Opnieuw eindigend in het patisserie/briocherek, lichtjes mineraal. Dit is smaakfrivool, speels maar buitengewoon lekker. Fijne pareling. 

 

 

 

 

 

Druivenras Blend Macabeu/Parellada/Xarel-lo/Chardonnay
Oogstjaar non vintage
Productie circa 25.000 fles
Alcoholpercentage 11,5 %
Kleur parelmoeren groengele kleur
Geur Kruidige geurstart, grassig zelfs, met aroma's van witte abrikozen, limoncello, citroengras, bergamot en golden delicious
Smaak eerst lekker hazelnoterig en met witte perzik, daarna impressies van versgebakken stokbrood, maar vooral de zeste van citroen, pompelmoes en tevens groene appel. Opnieuw eindigend in het patisserie/briocherek, lichtjes mineraal
Serveren bij Aperitief. Bij oesters, sushi, salades, zalmcarpaccio, geitenkaas, vis. Terras!
Serveertemperatuur 6-8° C
Wijnsoort mousserende wijn
Wijnhuis Cellers de l'Arboç
Land Spanje
Regio Penedès
Appellatie D.O. Cava
Biologisch gecertificeerd neen
Inhoud 75 cl.
Verpakt per 6
Verpakking doos
Schroefdop neen