Pupitre

Pupitre van Cellers de l'Arboç

In 1919 besloot een klein groepje wijnboeren een samenwerking aan te gaan; zo ontstond Cellers de l'Arboç in het kleine dorpje l'Arboç midden in de Penedès. In die tijd was Cellers de l'Arboç de eerste wijnmaker die het proces van gisting op lage temperatuur toepaste. Deze techniek maakt het mogelijk om  de fruitigheid en de frisheid en de Mediterrane aroma's van wijn en Cava te behouden. Lees meer

Filters
Pupitre Pupitre Brut (White Label)
Pupitre
Pupitre Brut (White Label)
Knisperdroge cava volgens de methode traditionelle , ofwel de método tradicional
€10.95Incl. BTWper fles
€9.05Excl. BTWper fles
Pupitre Pupitre Brut Rosé
Pupitre
Pupitre Brut Rosé
Mooie droge rosé cava volgens de methode traditionelle, ofwel método tradicional.
€11.50Incl. BTWper fles
€9.50Excl. BTWper fles
Pupitre Pupitre Brut Imperial Reserva
Pupitre
Pupitre Brut Imperial Reserva
Prachtige Reserva Cava volgens de methode traditionelle , ofwel de método tradicional
€13.75Incl. BTWper fles
€11.36Excl. BTWper fles

Tegenwoordig is Cellers de l'Arboç een grote coöperatie waarbij circa 400 locale wijnboeren zijn aangesloten. Door de jaren heen heeft men, door gebruik te maken van de nieuwste technologie, de kwaliteit steeds weten te verbeteren om zo te komen tot het kwaliteitsniveau van vandaag. Sinds 2006 ligt de focus geheel op de productie van wijnen en Cava van hoge kwaliteit die onder eigen merk worden aangeboden.

Een deel van de oogst van de circa 1.000 hectare aan wijngaarden wordt aan derden verkocht (bijv. Freixenet) maar de beste druiven worden gebruikt voor de productie door Cellers de l'Arboç zelf.

Het Spaanse woord "pupitre" verwijst naar het houten rek waarin de flessen Cava (in schuine stand met de hals naar beneden) rusten om steeds weer een kwartslag gedraaid te worden.

De wijnstreek Penedes ligt iets ten zuiden van Barcelona. Klik hier voor meer informatie over Penedès.