Caves Esmel

Caves Esmel 

In de hoofdstad van de Penedès, Sant Sadurní d'Anoia, vind je de Caves Esmel. Tenminste als je goed zoekt! Een klein wijnhuis met mooie kelders waar de tijd stil heeft gestaan. Joan Esmel begon hier in 1964 met het maken van wijn en cava. Op dit moment is Joan Esmel nog steeds actief in het bedrijf maar de touwtjes zijn nu in handen van zijn zoon David Esmel en kleindochter Laia. Lees meer

Filters
Caves Esmel Cava Reserva Esmel Brut Nature
Caves Esmel
Cava Reserva Esmel Brut Nature
Deze Esmel Reserva Brut Nature wordt gemaakt volgens de ”método tradicional” en is een echte parel van de Penedès.
€13.95Incl. BTWper fles
€11.53Excl. BTWper fles
Caves Esmel Cava  Rosat Reserva Esmel Extra Brut 2019
Caves Esmel
Cava Rosat Reserva Esmel Extra Brut 2019
Deze Esmel Rosat Reserva wordt gemaakt volgens de ”método tradicional” en is een juweeltje van de Penedès.
€13.95Incl. BTWper fles
€11.53Excl. BTWper fles

Wie naar binnen stapt voelt meteen de traditie en het vakmanschap van deze wijnmakers. Drie generaties Esmel bewaren en bewaken de traditie van het klassieke wijn maken. Alleen de familie kent de geheimen van de blends die door Joan Esmel zijn bedacht en verfijnd gedurende de laatste 55 jaar.

De Cava's van Esmel zijn van uitzonderlijke kwaliteit en wordt uiteraard gemaakt volgens de ”método tradicional”. Meer “tradicional” dan bij Caves Esmel kan het overigens bijna niet. Iedere fles wordt dagelijks met de hand gedraaid (de "remuage") en wordt persoonlijk door een lid van de familie vóór het labelen nog eens gecheckt bij kaarslicht (het beste licht om die check te doen). De kleine productie van de Cava's van Esmel maakt dat deze Cava's bijzonder zijn.

Voorheen werden de prachtige Cava's alleen geleverd aan particulieren en restaurants in (de directe omgeving van) Sant Sadurní d'Anoia; exporteren kwam al helemaal niet voor. Wij zijn er trots op dat El Camino Wines de eerste is die Cava's van Esmel buiten Spanje kan aanbieden.

De streek Penedès ligt iets ten zuiden Barcelona, deels in de provincie Barcelona en deels in de provincie Tarragona. Klik hier voor meer informatie over Penedès.