Raimun

Het verhaal van Raimun en Bodegas Sinforiano

Raimun is een merk van Bodegas Sinforiano en dit verhaal begint in 1966 als Sinforiano Vaquero en Daniela Gómez besluiten hun familietraditie voort te zetten. Ze begonnen met een enkele kleine wijngaard waar ze wijn maakten in een ondergrondse kelder met betonnen vaten, en dat was het. Lees meer

Filters
Raimun
Sinforiano Raimun 12 Meses Barrica 2017
Een topwijn van Sinforiano. 12 maanden op eiken ( Frans en Amerikaans). Typisch Tempranillo. Aromatisch.
€11.95€9.95Incl. BTWper fles
€9.88€8.22Excl. BTWper fles

Sindsdien jagen zij hun droom na en met hard werken zijn zij erin geslaagd om van dat bescheiden begin een modern wijnhuis te maken met 70 hectare aan wijngaarden en een fraai wijnhuis met mooie kelders en voorzien van de nieuwste technologie.

Het bedrijf wordt nu gerund door de zoons van Sinforiano en Daniela. Zij beheren de cultivering van de wijnstokken, de rijping van de rode wijnen en rosé en de nationale en internationale verkoop.

De nieuwe generatie is erin geslaagd om belangrijke veranderingen in te voeren, door de introductie van moderne technieken en innovatie, zonder de familietraditie geweld aan te doen. Met de bouw van de nieuwe faciliteiten in 2002 zijn de productiesystemen vernieuwd en verfijnd. Dat proces gaat steeds door om de kwaliteit te handhaven en waar mogelijk te verbeteren. Tegelijkertijd wordt belang gehecht aan duurzaamheid en traditie.

De wijngaarden van Bodegas Sinforiano bestrijken grote delen van het wijngebied van de gemeente Mucientes. De bodem bestaat uit verschillende grondsoorten in het bijzonder leisteen, klei en kiezel. Circa 60% van de wijnstokken is meer dan 60 jaar oud. Er worden verschillende druivenrassen gekweekt: Tempranillo, Verdejo, Albillo en Garnacha Tinta. Tempranillo is in de meerderheid met 70%. De laatste 20 jaar wordt er met diverse andere rassen geëxperimenteerd (zoals Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot en Sauvignon Blanc).

De wijnen van Sinforiano hebben in vele jaren fraaie prijzen gewonnen en zijn geliefd en gezocht. Sinforiano brengt zijn wijnen op de markt onder de volgende namen: Sinforiano, Sinfo, Raimun en Quelías. De meeste wijnen van Sinforiano zijn D.O Cigales (klik hier voor meer informatie over D.O. Cigales), met uitzondering van de Raimun wijnen die afkomstig zijn uit het gebied met de Beschermde Geografische Aanduiding "Vino de la Tierra de Castilla y León".

Het wijngebied Tierra de Castilla y León, in het noord-westen van Spanje, is erg groot en omvat de hele regio Castilla y León. Klik hier voor meer informatie over Tierra Castilla y León.